Antena Meniu Search
x

Maşină de poliţie, atacată cu pietre în Hunedoara. Infractorii voiau să fure cărbune din Mina Petrila

Un echipaj al Poliţiei oraşului Petrila a fost atacat cu pietre, autospeciala fiind avariată uşor, după ce poliţiştii au făcut cercetări într-un caz în care paznicul Minei Petrila a fost ameninţat de persoane necunoscute care au vrut să fure cărbune din unitatea minieră, potrivit News.

de Redactia Observator

la 10.11.2022, 15:25

Autospeciala Poliţiei Petrila
Paznicul Minei Petrila a fost ameninţat de persoanele care au vrut să fure cărbune - Shutterstock

Poliţiştii au fost sesizaţi, încă din data de 8 noiembrie, de către angajatul unei firme de pază care a fost atacat de persoane necunoscute care au vrut să fure cărbune din perimetrul Minei Petrila.

"În data de 8 noiembrie 2022, în jurul orei 10:20, Poliţia Oraşului Petrila a fost sesizată de angajatul unei firme de pază cu privire la faptul că în timp ce se afla în serviciu la fosta Preparaţie a Minei Petrila, au venit spre acesta doi bărbaţi necunoscuţi, care au intrat în baraca de la postul de pază, au sustras un registru şi o lanternă şi l-au ameninţat verbal pe paznic, întrucât nu au fost lăsaţi sa sustragă cărbune din perimetrul unităţii miniere (după care au părăsit zona). În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal şi vor efectua cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de ameninţare şi furt", precizează joi IPJ Hunedoara. Ulterior, poliţiştii s-a întors la faţa locului, însă echipajul a fost atacat cu pietre.

"În timp ce echipajul de poliţie care a intervenit la eveniment se întorcea de la faţa locului (de la obiectivul încărcare cărbune al Minei Lonea, situat în fosta incintă a Preparaţiei Petrila), pe singura cale de acces în zonă, respectiv pe drumul ce separa oraşul Petrila de municipiul Petroşani, în zona cartierului “BOSNEA” din Petroşani, persoane necunoscute au aruncat, dintr-o zonă cu vegetaţie, pietre asupra autospecialei de poliţie, provocând avarii uşoare caroseriei. În acest caz, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere", mai transmite IPJ Hunedoara.

Poliţiştii au revenit la locul faptei pentru a căuta infractorii

"În cursul zilei 9 noiembrie a.c., şi în noaptea de 9 spre 10 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Petrila, cu sprijinul Poliţiei Municipiului Petroşani au organizat două acţiuni cu efective mărite în zona minei fostei Mine Petrila, în scopul identificării persoanelor care au comis infracţiunile reclamate şi a prevenirii unor infracţiuni de furt de cărbune din punctul de încărcare a vagoanelor ori a  distrugerii instalaţiilor industriale", se arată în comunicatul de presă al OPJ Hunedoara.

Poliţiştii vor continua, în perioada următoare, acţiunile de prevenire şi combatere a unor fapte de natură penală sau contravenţională, atât pe raza oraşului Petrila, cât şi pe raza altor localităţi din judeţ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Maşină de poliţie, atacată cu pietre în Hunedoara. Infractorii voiau să fure cărbune din Mina Petrila