Antena Meniu Search
x

Avarie majoră în Sibiu. Mii de locuinţe au rămas fără apă, după ce o conductă s-a spart

Câteva mii de sibieni din mai multe zone ale municipiului au rămas joi dimineaţa, fără apă, din cauza unei avarii la o conductă, a anunţat, printr-un comunicat de presă, SC Apă Canal SA.

de Redactia Observator

la 06.06.2024 , 10:15

"Apă Canal Sibiu SA anunţă că. în vederea efectuării unor lucrări de remediere a unei avarii la reţeaua publică de alimentare cu apă, apărută accidental în cursul acestei dimineţi, la conducta de transport PREMO DN 800, din cartierul Ştrand, se va întrerupe total alimentarea cu apă sau vor fi reduceri importante de presiune în cartierele: Ştrand I şi II, zona cuprinsă în perimetrul Şoseaua Alba Iulia - Turismului - Neculce - Malului, oraşul de Jos ( Piaţa Cibin, Turnului, 9 Mai, Constituţiei, Piaţa Gării, Regele Ferdinand, Uzinei, Parcul Tineretului, Hermann Oberth, Fabricii). Echipele Apă Canal Sibiu au demarat de urgenţă lucrările de remediere a avariei şi au efectuat manevrele necesare de echilibrare a sistemului de alimentare cu apă. Apă Canal Sibiu va pune la dispoziţia consumatorilor afectaţi apă de utilizare menajeră prin intermediul a 4 autospeciale, care vor fi staţionate în cartierele afectate sau pot fi solicitate prin Dispeceratul Apă Canal", se arată în comunicatul de presă al furnizorului de apă.

Conducta de apă s-a spart în jurul orei 06,00, când a inundat subsolul unei case din Sibiu, relatează Agerpres.

"În această dimineaţă, în jurul orei 06,00, pompierii au fost solicitaţi să intervină pe strada Aaron Cotruş întrucât s-a spart o conductă stradală de apă care a inundat subsolul unei case. La faţa locului pompierii s-au deplasat cu patru motopompe, o autospecială de stingere şi una de primă intervenţie. De asemenea, la faţa locului intervine şi o echipă de la Apă Canal care au oprit magistrala de apă. În aceste momente se lucrează pentru evacuarea apei din subsolul locuinţei. Din fericire, nu sunt victime", a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Andreea Ştefan.

Articolul continuă după reclamă

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi apelat vreodată la ajutorul unui broker, înainte să faceţi un credit?
Observator » Evenimente » Avarie majoră în Sibiu. Mii de locuinţe au rămas fără apă, după ce o conductă s-a spart