Antena Meniu Search
x

Curs valutar

"Avem sportul nostru religios". IPS Teodosie spune că mătăniile sunt mai bune pentru muşchi decât mersul la sală

Muşchi de revistă se construiesc în biserică, nu la sala de forţă. Este noua declaraţie controversată a Înalt Preasfinţitului Teodosie, care spune că mătăniile sunt mai bune pentru muşchi, decât exerciţiile cu greutăţi.

de Andreea Filip

la 07.10.2024 , 13:38

La o emisiune radiofonică la care participă săptămânal, ÎPS Teodosie a fost întrebat dacă sportivii care merg la sală și stau într-o încăpere închisă sunt înconjurați de energii negative. Arhiepiscopul Tomisului a răspuns că suntem înconjurați de energii negative peste tot, iar dacă sportivii și-au ales această cale este binecuvântată și o pot urma. 

Însă, credincioșii, în special, au un alt mod de a face sport și anume, mătăniile. Sunt bune atât pentru trup cât și pentru suflet. „Nu de aceea nu este bine, că sunt energii negative. Peste tot sunt demoni, în jurul nostru. Zicem energii negative. Sigur, este bine să meargă sportivii la sala de sport, că şi-au ales această cale şi e binecuvântată. Dar noi avem sportul nostru religios, metania. Nu există exerciţiu fizic mai binefăcător şi mai complet pentru ca să pună în mişcare toţi muşchii trupului precum metania, dacă e făcută corect​”, a declarat Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. 

Nu este pentru prima dată când Arhiepiscopul Tomisului face declarații controversate. Recent a mai spus că nunțile făcute sâmbăta sunt greșeli grave. De asemenea, consideră că tatuajele sunt o schimonosire a corpului uman. I-a criticat dur și pe bărbații care nu poartă barbă, dar și pe cei care fumează apoi iau apă sfântă. 

Vezi și
Andreea Filip Like

Nu cred în coincidențe, cum nu cred că am ajuns întâmplător în această meserie. Unele lucruri sunt predestinate și, orice ai face, se întâmplă.

Întrebarea zilei
Ce alegeţi, să faceţi facultate sau să învăţaţi o meserie?
Observator » Evenimente » "Avem sportul nostru religios". IPS Teodosie spune că mătăniile sunt mai bune pentru muşchi decât mersul la sală