Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Avertismentul poliţiştilor rutieri din România: 'Drumurile vor fi şi mai însângerate, iar vitezomanii vor fi favorizaţi'

Poliţiştii rutieri din România au lansat un avertisment cu privire la noua lege care interzice radarele neinscripţionate.

de Redactia Observator

la 02.04.2018 , 11:41

Avertismentul poliţiştilor rutieri din România: 'Drumurile vor fi şi mai însângerate, iar vitezomanii vor fi favorizaţi'

Poliţiştii rutieri din România au lansat un avertisment cu privire la noua lege care interzice radarele neinscripţionate.

Poliţiştii au precizat, într-un comunicat, că această lege nu va face altceva decât să îi favorizeze pe vitezomani şi drept urmare să crească numărul de morţi pe şoselele din România.

Interzicerea montării radarelor pe maşini neinscripţionate este stipulată într-un proiect de lege iniţiat de 16 deputaţi şi senatori liberali.

Articolul continuă după reclamă

Parlamentarii consideră că agenţii - a căror principală misiune este prevenţia - preferă să-i vâneze pe şoferii indisciplinaţi, în loc să-i determine - prin simpla prezenţă - să respecte legea.

Pe acelaşi subiect

De cealaltă parte, poliţiştii rutieri au tras un semnal de alarmă cu privire la această lege care va favoriza creşterea numărul de accidente rutiere pe şoselele din România.

"Inainte de toate vrem sa tragem un semnal de alarma prin care va atentionam că numărul accidentelor rutiere, având cauză viteza excesivă, va crește alarmant după intrarea în vigoare a acestei legi! Aceasta lege va fi temeiul unor drumuri si mai insangerate, esenta ascunsa a acesteia fiind doar populism si crearea unor avantaje pentru cei cu autovehicule puternice care vor sa nu mai raspunda in fata legii.

Initiatorul actului normativ spune că această lege are ca scop prevenirea accidentelor și determinarea șoferilor de a fi mai responsabili, precum si eliminarea “pandei” politiei rutiere.

În primul rând, această “pandă”, pe care noi o numim “supraveghere acoperita” nu s-a inventat în România. Peste tot în lume şi în absolut toate manualele de tactică poliţienească, această supraveghere a unei zone este printre primele măsuri pe care le învaţă orice scoală de poliţie din toată lumea. Pentru că această supraveghere este una dintre măsurile specifice poliţiştilor din lumea întreagă, prin care surprind în flagrant persoanele ce încalcă legea, evident că ea se aplică şi în domeniul traficului rutier unde în anul 2017 am înregistrat 1951 de persoane decedate", se arată în comunicatul poliţiştilor.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Puneţi în aplicare sfaturile primite de la specialiştii în parenting?
Observator » Evenimente » Avertismentul poliţiştilor rutieri din România: 'Drumurile vor fi şi mai însângerate, iar vitezomanii vor fi favorizaţi'