Antena Meniu Search
x

Avionul care trebuia să-i repatrieze pe cei 41 de români evacuaţi din Gaza s-a stricat. Piloţii încearcă să-l repare pe aeroportul din Cairo

Avionul trimis de autorităţile române în Egipt pentru a aduce în ţară 41 de cetăţeni români evacuaţi din Fâşia Gaza s-a stricat pe aeroportul din Cairo. Potrivit surselor Observator, piloţii români au detectat o problemă chiar înainte de a decola.

de Redactia Observator

la 11.11.2023, 16:34

Avionul trimis care trebuia să-i repatrieze pe cei 41 de români evacuaţi din Gaza s-a stricat. Piloţii încearcă să-l repare pe aeroportul din Cairo
- Facebook / Ministerul Afacerilor Externe

Piloţii români au raportat că defecţiunea este una minoră şi încearcă să rezolve problema la faţa locului. În caz că aceştia nu vor putea remedia defecţiunea, în România se pregăteşte o altă aeronavă care să plece spre Cairo cu piese de schimb.

Cei 41 de cetăţeni români şi membri de familie evacuaţi recent din Fâşia Gaza vor porni spre România cu un zbor realizat cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale, a anunţat sâmbătă Ministerul Afacerilor Externe. "Cei 41 de cetăţeni români şi membri de familie evacuaţi recent din Fâşia Gaza vor porni spre România, prin intermediul unui zbor realizat cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale", precizează MAE.

Cetăţenii români şi membrii de familie au ajuns pe teritoriul Republicii Arabe Egipt prin punctul de frontieră Rafah, în cursul zilei de 9 noiembrie, fiind preluaţi ulterior de către reprezentanţii Ambasadei României în Egipt. O echipă mobilă a Celulei de Criză a MAE i-a însoţit apoi până la Cairo, arată sursa citată.

"MAE continuă dialogul cu autorităţile israeliene şi egiptene în vederea facilitării evacuării şi a celorlalţi cetăţeni români şi membri de familie aflaţi în Fâşia Gaza, în funcţie de evoluţiile din teren şi de acordul părţilor implicate. În prezent, trei echipe consulare mobile din cadrul Unităţii de Reacţie Rapidă a Celulei de Criză MAE se află în R.A. Egipt, în vederea sprijinirii demersurilor specifice în teren", mai menţionează MAE.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Avionul care trebuia să-i repatrieze pe cei 41 de români evacuaţi din Gaza s-a stricat. Piloţii încearcă să-l repare pe aeroportul din Cairo