Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Baby, primul pui de delfin născut în captivitate în România, a murit la patru luni. Descoperirea făcută de medici

Baby, primul pui de delfin născut în captivitate în România, a murit la patru luni. El este al treilea exemplar care îşi pierde viaţa la Delfinariul din Constanţa.

de Redactia Observator

la 23.07.2024 , 18:52

Medicii spun că Baby suferea de o deficienţă de respiraţie, iar necropsia a arătat că puiul de delfin nu a reuşit să se adapteze condiţiilor de viaţă. Evoluţia bolii a fost foarte rapidă şi a murit la doar patru luni, cu toate că nimeni nu se aştepta. Angelica Curlișcă, șef de secție la Delfinariul din Constanţa, a menţionat: ,,Am zis clar că îl protejăm foarte srict până la 6 luni şi după îl vom monitoriza, ceea ce am şi făcut. Din păcate, nu s-a putut mai mult de patru luni de zile”.

Ce spun experţii

Andrei Bilbă, medic veterinar CMSN, a declarat că: ,,El nu a dat semne şi chiar dacă ar fi dat, în urma unor astfel de patologii e foarte greu sa intervii”. Doctorul îşi exprimă părerea de rău faţă de moartea lui Baby: ,,Resimţim pierderea evident, noi am lucrat în fiecare zi cu el, mai ales în ultima vreme de când a crescut şi a început să fie interesat să interactioneze cu noi”.

Vezi și

Potrivit experţilor, un pui de delfin supravieţuieşte cu siguranţă doar după ce atinge vârsta de un an. Chiar şi în mediul lor natural, rata de supravieţuire este destul de mică. Şansele scad şi mai mult în cazul celor născuţi în captivitate.

Pe 8 martie, Delfinariul din Constanța anunța cu bucurie nașterea primului pui de delfin născut în captivitate. Baby a fost rezultatul împerecherii dintre două specii diferite. Mama, un delfin femelă din China, și tatăl, un delfin din Ucraina. Cei doi pot fi admiraţi în continuare la specatcolele de la delfinariu.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Baby, primul pui de delfin născut în captivitate în România, a murit la patru luni. Descoperirea făcută de medici