Antena Meniu Search
x

Video "Băiatul cu care a fost mi-a zis că a încercat să-l tragă, dar s-a panicat". Tânărul dispărut în apele lacului Colibiţa, de negăsit după mai bine de 24 de ore

Un tânăr care a căzut dintr-o hidrobicicletă în timp ce se plimba pe Lacul Colibiţa, din Bistriţa Năsăud, este de negăsit de mai bine de 24 de ore. Era cu doi prieteni, când ambarcaţiunea s-a răsturnat, însă aceştia au reuşit să se salveze. Pompierii şi scafandrii încearcă să îi aducă trupul la suprafaţă, dar până acum misiunea lor a eşuat.

de Redactia Observator

la 08.01.2023, 19:36

Vezi și

Mihai, Adelin şi David au între 18 şi 22 de ani şi sunt prieteni buni. Când David, plecat în Spania, s-a întors în ţară, cei trei au vrut să sărbătorească evenimentul printr-o escapadă la munte. Au ales lacul Colibiţa unde au închiriat o cabană. Ieri, în jurul orelor 16.00, băieţii au luat o hidrobicicletă şi au ieşit pe lac. După doar o jumătate de oră, ambarcaţiunea s-a răsturnat, iar tinerii au căzut în apă. Adelin şi David au reuşit să ajungă teferi la mal. Mihai, însă, care nu ştia să înoate, nu a mai ieşit la suprafaţă. Din spusele martorilor, se pare că nici unul dintre tineri nu purta vestă de salvare. "Uitându-mă pe lac, cu binoclu, îi vedeam cum aruncau sticle de pe hidrobicicletă, aruncau în apă. Îmbrăcaţi în pantaloni scurţi şi tricou, toţi trei", spune un martor.

Pe zi, căutările au fost reluate, inclusiv cu ajutorul unui sonar

Primul care a observat hidrobicicleta răsturnată şi a sărit în ajutor a fost chiar un pompier care se afla în timpul liber. "Am observat o hidrobicicletă cu flotoarele în sus, iar două persoane înotau spre mal. Am întrebat: "Câţi aţi fost?" Au spus 3. "Unul unde este?" Şi au făcut semn că a intrat la fund", spune pompierul. Imediat, au început căutările, care au durat până târziu în noapte. Ore în şir scafandrii au răscolit fundul apei, însă temperatura scăzută şi vizibilitatea redusă le-au făcut misiunea imposibilă. "Intervenţia implică un grad ridicat de dificultate deoarece este o intervenţie pe timpul nopţii şi temperatura apei este foarte scăzută", a declarat Paul Seserman, ISU Bistrița-Năsăud.

Pe zi, căutările au fost reluate, inclusiv cu ajutorul unui sonar, însă tot fără succes. Acasă, la Târgu Mureş, rudele şi prietenii sunt împietriţi de durere. "Nici acum nu-mi vine să cred că a murit. Sunt încă şocată. Am vorbit şi cu Adelin, cu băiatul care a fost acolo şi mi-a zis că a încercat să-l tragă afară din apă, dar s-a panicat maxim", spune o prietenă de-a victimei. Poliţiştii spun că ambarcaţiunea nu se putea închiria în această perioadă. Tinerii au găsit hidrobicicleta la mal şi au decis să se plimbe cu ea. Anchetatorii încearcă să stabilească acum de ce s-a răsturnat şi ce s-a întâmplat în secundele imediat următoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » "Băiatul cu care a fost mi-a zis că a încercat să-l tragă, dar s-a panicat". Tânărul dispărut în apele lacului Colibiţa, de negăsit după mai bine de 24 de ore