Antena Meniu Search
x

Bărbat de 60 de ani, rănit de un câine din rasa Amstaff, pe o stradă din Argeș. Animalul s-a năpustit asupra lui, după ce a scăpat dintr-o curte

Un bărbat din Argeș a fost rănit grav, după ce a fost atacat de un câine din rasa Amstaff. Animalul a ieșit dintr-o curte și s-a năpustit asupra bărbatului. În urma incidentului, bărbatul s-a ales cu un deget secţionat şi mai multe răni, potrivit News.ro.

de Redactia Observator

la 10.05.2023, 15:17

Bărbat de 60 de ani, rănit de un câine din rasa Amstaff, pe o stradă din Argeș. Animalul s-a năpustit asupra lui, după ce a scăpat dintr-o curte
Bărbat de 60 de ani, rănit de un câine din rasa Amstaff, pe o stradă din Argeș. Animalul s-a năpustit asupra lui, după ce a scăpat dintr-o curte - Shutterstock

”La data de 09 mai a.c., în jurul orei 17:00, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe DN 7C, în localitatea Dobrogostea, un echipaj din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bascov a observat cum un câine rasa Amstaff a ieşit din curtea unui imobil şi a muşcat un bărbat care se deplasa pe acostamentul drumului”, a transmis, miercuri, Poliţia Argeş.

Sursa citată a precizat că poliţiştii au intervenit, cu semnalele luminoase şi acustice şi au reuşit să îndepărteze câinele, determinându-l, prin folosirea autospecialei, să intre în curtea imobilului de unde ieşise.

Bărbatul de 60 de ani s-a ales cu mai multe răni și un deget secţionat

”Având în vedere că bărbatul atacat de câine prezenta o plagă muşcată la nivelul antebraţului mâinii stângi şi o altă plagă la mâna dreaptă, având secţionat degetul mare, poliţiştii i-au acordat primul ajutor şi au solicitat un echipaj medical, în vederea acordării îngrijirilor de specialitate”, a mai transmis sursa citată.

Pe acelaşi subiect

Ulterior, bărbatul, de 60 de ani, din Merişani, a fost preluat de un echipaj al Ambulanţei şi transportat la spital. Poliţiştii au continuat verificările, identificând proprietarul animalului, în persoana unui bărbat de 68 de ani, din Merişani.

”În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 12, alin. 1 din OUG 55/2002, întrucât nu a luat măsurile necesare pentru a preîntâmpina atacul canin asupra persoanei vătămate”, arată polişiştii.

De asemenea, s-a stabilit că proprietarul câinelui nu a luat măsura declarării câinelui periculos la poliţie şi nu a respectat obligaţia de a asigura portul unei botniţe sau a lesei pentru câinele său, motiv pentru care au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3.000 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Bărbat de 60 de ani, rănit de un câine din rasa Amstaff, pe o stradă din Argeș. Animalul s-a năpustit asupra lui, după ce a scăpat dintr-o curte