Antena Meniu Search
x

Video Bărbaţi filmaţi în timp ce fură un bancomat cu bitcoin de 90.000 de lei, dintr-un local din Bucureşti. Cei doi au fost prinşi pe aeroport

Doi bărbaţi sunt cercetaţi pentru sustragerea unui bancomat pentru bitcoin dintr-un restaurant din Bucureşti, fapta fiind comisă în luna ianuarie. Cei doi s-au înţeles în prealabil, au închiriat o maşină din Italia şi au cumpărat instrumente necesare furtului, urmând să transporte ATM-ul cu vehiculul închiriat. Ambii au fost prinşi pe aeroport.

de Redactia Observator

la 27.02.2024, 15:48

Vezi și

Poliţia Capitalei a instrumentat un dosar privind sustragerea unui ATM bitcoin, cu un prejudiciu estimat la 87.500 de lei.

”În fapt, la data de 19 ianuarie 2024, poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, în jurul orei 03.30, din incinta unui restaurant, cu punct de lucru în Sectorul 1, ar fi fost sustras un terminal ATM bitcoin. Cazul a fost preluat de către Serviciul de Investigaţii Criminale, iar în urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, s-a stabilit că fapta ar fi fost săvârşită de către doi bărbaţi, în vârstă de 26, respectiv 35 de ani”, a transmis, marţi, Poliţia Capitalei.

Închiriaseră o maşină din Italia pentru jaf

În urma unei înţelegeri prealabile, cei doi au închiriat o maşină din Italia şi au achiziţionat instrumente specifice spargerii şi transportului bancomatului.

Pe acelaşi subiect

”Ulterior, ar fi supravegheat locaţia vizată, pentru stabilirea detaliilor necesare punerii în aplicare a rezoluţiei infracţionale. De asemenea, la momentul comiterii faptei, ar fi distrus o cameră de supraveghere video, pentru a nu fi surprinsă activitatea acestora”, au mai precizat poliţiştii.

Cei doi au fost prinşi când încercau să plece din ţară

Potrivit acestora, în 24 ianuarie, cu sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, bărbatul de 35 de ani a fost depistat în incinta unui aeroport din Capitală, în timp ce încerca să părăsească ţara, pentru a se sustrage urmăririi penale, fiind condus la audieri.

”În baza probatoriului administrat, cel în cauză  a fost reţinut pentru 24 de ore, faţă de acesta fiind dispusă, ulterior, măsura arestului preventiv pentru 30 de zile. Cu privire la celălalt bănuit, în vârstă de 26 de ani, a fost emis un mandat de arestare preventivă în lipsă. Astfel, au  fost demarate activităţi specifice în vederea depistării acestuia. Întrucât existau date şi indicii că bărbatul de 26 de ani ar fi părăsit teritoriul tării noastre, iar în cursul zilei de 26 februarie 2024 intenţionează să revină, acesta a fost depistat în incinta unui aeroport, la momentul debarcării”, a mai precizat Poliţia Capitalei.

Cel în cauză a fost încarcerat în arestul Poliţiei Capitalei. Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigaţii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Consumaţi şi deci cumpăraţi în mod regulat miere?
Observator » Evenimente » Bărbaţi filmaţi în timp ce fură un bancomat cu bitcoin de 90.000 de lei, dintr-un local din Bucureşti. Cei doi au fost prinşi pe aeroport