Antena Meniu Search
x

Video Bătaie multă și fotbal puțin la meciul Dinamo - CSA Steaua. După ce s-au lovit între ei, huliganii au luat la țintă jandarmii

Lăsaţi orice speranţă, voi cei care iubiţi fotbalul. Meciurile din România sunt plictisitoare, iar suporterii, de o violenţă bolnavă. Duelul Dinamo - CSA Steaua s-a făcut remarcat aseară doar printr-o bătălie cruntă. Fanii s-au atacat între ei, apoi s-au răfuit cu trupele speciale de la jandarmerie. Forţele de ordine au intervenit timid şi, la un moment dat, s-au retras în faţa agresorilor. Doi jandarmi au fost răniţi. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 10.09.2022, 19:15

Vezi și

Membrii galeriilor au venit cu chef de bătaie la primul derby Dinamo - CSA Steaua din B. Dinamoviştii au început să îşi provoace rivalii încă înainte să înceapă meciul. La pauză, scorul era 1-1 pe tabelă, dar suporterii stelişti au preluat conducerea la violenţe. 

Înconjurați de suporteri şi de fumul torţelor, jandarmii s-au retras. Sute de suporteri au luat asta drept o dovadă de slăbiciune şi au atacat trupele speciale. Cu extinctoarele, au format o perdea de ceaţă între ei şi jandarmii în care au aruncat cu scaune rupte, tomberoane şi garduri de protecţie.

Incidentele au apărut când nici nu începuse meciul de fotbal

Galeriile de la Dinamo şi CSA Steaua au început să arunce unii în alţii cu scaune rupte şi cu torţe. Din cauza lor, meciul a început cu mai târziu cu șapte minute. 

Pe acelaşi subiect

Meciul de pe teren a fost câştigat de CSA Steaua, iar antrenorul echipei, Daniel Opriţa, a făcut o declaraţie bizară, după toate violenţele. 

Daniel Oprița, antrenor CSA Steaua: Când am venit aici suporterii asta m-au rugat să promovăm mai repede, că le e dor de o bătaie. Nu am vrut să spun că sunt de acord cu violența... să se rupă scaune sau să se bată... Am zis că așteaptă să se bată la figurat. Să se bată în coregrafii, în cântece...

Un suporter a adus zeci de torțe la meciul CSA Steaua - Dinamo

Înainte de meci, jandarmii s-au lăudat că au descoperit zeci de torţe pe care un suporter le ascunsese într-o tobă. După meciul cu trupele speciale, suporterii au părut învingători. Nu i-a oprit nimeni să se bată, iar pe stadion s-au aprins sute de torţe şi fumigene, cu care fanii nu aveau voie să intre. După tot haosul, jandarmii au amendat 21 de amenzi, în valoare de nouă mii de lei. Din zecii de suporteri care s-au războit, anchetatorii au identificat doar unul, care are dosar penal. 

Bogdan Dinu, reporter Observator: În urma scandalului de pe stadion, clubul Dinamo a fost sancționat cu 60.000 de lei, iar firma de pază angajată pe stadion a primit o amendă de 20.000 de lei.

Jandarmii au filmat incidentele şi speră să îi identifice pe toţi huliganii. Legea spune că la două sancţiuni pentru violenţă pe stadion, un suporter poate fi interzis pe arene, dar asta se întâmplă foarte rar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Bătaie multă și fotbal puțin la meciul Dinamo - CSA Steaua. După ce s-au lovit între ei, huliganii au luat la țintă jandarmii