Antena Meniu Search
x

Video Bătălia cailor putere, pe Valea Prahovei. Piloţii românii se întrec pentru a-l detrona pe actualul campion mondial la raliuri. Cine sunt pretendenţii la finală

Spectacol al cailor putere în stațiunile montane de pe Valea Prahovei. Ultima etapă a Campionatului Național de Raliuri are loc în acest weekend la Brașov. La competiţie participă echipe din mai multe ţări, însă cel mai de temut adversar este norvegianul Mads Ostberg care este campion mondial. La start se va mai alinia şi pilotul Vali Porcișteanul, care în urmă cu doi ani a căştigat titlul de campion naţional. Runda finală va avea loc în această seară la Braşov.

de Nicu Tatu

la 07.11.2023, 21:18

Vezi și

Echipe din mai multe ţări sunt prezente anul acesta la spart, dar marea supriză de anul acesta este norvegianul Mads Ostberg, campion mondial în WRC2, care a ajuns lider după prima zi a competiţiei.

Mads Ostberg, norvegian: Este a doua oară, a treia oară aici, dar a doua oară concurând şi a doua oară la raliu Braşov. Ultima oară când am fost aici a fost bine organizat campionatul mondial, dar de data acesta vreau doar să joc şi să mă distez.

Cine sunt pretendenţii la podium

Pilotul de curse Vali Porcișteanul este și el unul dintre pretendenții la podiumul final. În anul 2011, la Braşov, el a câştigat titlul de campion naţional.

Pe acelaşi subiect

Vali Porcișteanul, pilot de curse: E ultima etapă, ne bucurăm că suntem la start. Sperăm să terminăm sezonul bine, mai avem deschis câteva puncte pentru a finaliza cu o victorie RC2 N. Braşovul până la un moment dat era raliul meu de casă, deşi trebuia să fie la Piteşti sau Bucureşti, dar era Braşov pentru că aici am cele mai multe victorii. Am căştigat şi pe asfalt şi pe macadam şi toţi mi-au spus, tu eşti braşovean sau ai ceva cu Braşovul.

Adrian Teslovan luptă pentru un podium în această etapă finală de sezon.

Adrian Teslovan, pilot: E un raliu destul de dificil, cred că are şi cea mai frumoasă probă macadam din România Branul, dar în schimb are şi porţiuni foarte casante şi extrem de dificile mai ales Săcele cu porţiuni viteză şi porţiuni tehnice.

Edwin Keleti, director sportiv al FRAS: Se termină cu un macadam superb. Macadamul braşovean foarte tehnic relativ casant şi suprapus peste o natură într-o erupţie din asta tomnatică extraordinară. Vom avea o zi ceva mai scurtă cu două probe, între care power stage destul de lung, 24 de km şi după aceea cu toţii o să ne gândim la ce urmază.

Runda finală va avea loc în Bran, Predeal, Săcele și se va încheia în această seară la Braşov.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Bătălia cailor putere, pe Valea Prahovei. Piloţii românii se întrec pentru a-l detrona pe actualul campion mondial la raliuri. Cine sunt pretendenţii la finală