Antena Meniu Search
x

Video Bebeluşul "şofer" din Borşa, pus şi de tată la volanul maşinii de când avea 5 luni. Ce a păţit mama inconştientă, care s-a filmat fără centură, cu copilul în braţe

O mamă din Maramureş a postat un clip în care conduce maşina cu bebeluşul de 9 luni în braţe. Şi soţul are fotografii pe reţelele sociale în aceeaşi ipostază, de când copilul avea doar 5 luni. Inconştienţă criminală, spun experţii. Orice frânare bruscă le poate fi fatală celor mici. Poliţişti au amendat mama iresponsabilă şi au anunţat Protecţia Copilului.

de Redactia Observator

la 25.02.2024, 19:46

Vezi și

Pe imaginile postate chiar de femeie pe reţelele sociale se vede cum mama de 25 de ani îşi ţine fiul de doar 9 luni în braţe, în timp ce se află la volanul unei maşini puternice. Bebeluşul are mânuţele pe volan, în timp ce încearcă să îl mişte. Totul se întâmplă pe un drum public din Borşa. 

Mama s-a filmat în timp ce îşi "învaţă" bebeluşul de 9 luni să conducă

"Faptul că ai luat copilul în braţe şi nu este în scăunel şi nici măcar tu, ca persoană matură, nu aveai centura de siguranţă, este cu siguranţă un risc major", spune Titi Aur, expert în conducere defensivă.

Nu este prima dată când viaţa celui mic este pusă în pericol. Tatăl a postat şi el o imagine în care îşi ţine în braţe, tot la volan, copilul care avea pe atunci doar 5 luni. Gesturile inconştiente au ajuns în vizorul poliţiştilor. Femeia a fost amendată cu 800 de lei şi a fost sesizată Protecţia Copilului.  

Pe acelaşi subiect

Fenomenul copiilor neasiguraţi în scaune sau aflaţi la volan a scăpat de sub control. La sfârşitul anului trecut, un băiat de şapte ani a fost filmat în timp ce conducea. 

  • Martor: Ce cauţi la volan, măi?
  • Copil: M-a trimis tata să parchez maşina.
  • Martor: Unde-i tac-tu?
  • Copil: În casă, doarme. 

Iar cazurile cu părinţi iresponsabili, mândri de abilităţile copiilor, sunt tot mai dese.

Cum ducem copiii în maşină: ce spune legea

Conform legii, copiii mai scunzi de 1 metru şi 35 de centimetri trebuie transportaţi în scaune speciale. Pe scaunul din dreapta şoferului au voie doar dacă au peste un metru şi jumătate.

"Începând de la 15 km/h impact frontal sau când se opreşte maşina brusc, practic şi cel de la volan, dar mai ales un copil ţinut în braţe este expus la maximum", adaugă Titi Aur, expert în conducere defensivă.

În 2022, au murit o sută de copii şi aproape 500 au ajuns la spital pentru că nu au fost protejaţi corespunzător în maşină. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Bebeluşul "şofer" din Borşa, pus şi de tată la volanul maşinii de când avea 5 luni. Ce a păţit mama inconştientă, care s-a filmat fără centură, cu copilul în braţe