Antena Meniu Search
x

Video BIAS 2022. Au început pregătirile pentru cel mai mare show aviatic din România. Desfăşurare de forţe la Bucureşti: 100 de avione şi 150 de piloţi şi paraşutişti

Au început pregătirile pentru cel mai mare show aviatic din România. O sută de avione şi 150 de piloţi şi paraşutişti, din România şi nu numai, sunt aşteptaţi sâmbătă la Bucharest International Air Show. Paraşutiştii acrobaţi au avut azi primele antrenamente la aerodromul Clinceni.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 31.08.2022, 21:03

Vezi și

Nouă paraşutişti se pregătesc de primul salt de antrenament de azi, la 3500 de metri deasupra Aerodromului Clinceni. Prima lansare are loc la aproape 3.000 de metri. Pilotul echilibrează aeronava, iar comanda este dată. Câteva zeci de secunde sportivii doar plutesc deasupra pământului. Abia apoi deschid paraşutele.

Al doilea salt este executat de la aproape 1500 de metri. Unul dintre paraşutişti poartă cu el drapelul României. Are aproape 50 de kilograme, iar sâmbătă, în ziua showului aerian, va trebui să îl ducă în faţa miilor de oameni care se vor aduna pe pista aeroportului Băneasa.

"Avem doua avioane pline de parasutisti care vor face mnai multe numere specifice activitatrii lor. Parasutari cu aterizare de precizie sau suprapuneri cu parasutele deschise", a declarat George Rotaru. Şi piloţii de acrobaţie s-au antrenat azi. Hawks of Romania,The Pelicans şi White Wings sunt doar câţiva dintre campionii României care vor face spectacol la BIAS 2022. Li se alătură iacării acrobaţi şi aeronave ale Forţelor Aeriene Române.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » BIAS 2022. Au început pregătirile pentru cel mai mare show aviatic din România. Desfăşurare de forţe la Bucureşti: 100 de avione şi 150 de piloţi şi paraşutişti