Antena Meniu Search
x

Biserica Ortodoxă Română, avertisment privind taxa pentru slujba de înmormântare. Decizia a fost anunţată de Sfântul Sinod

Sfântul Sinod a avertizat asupra interdicției condiționării oficierii de către preot a slujbei înmormântării de plata vreunei taxe.

Biserica Ortodoxă Română, avertisment privind taxa pentru slujba de înmormântare. Decizia a fost anunţată de Sfântul Sinod - adevarul.ro

Ieri, în cadrul unei şedinţe de lucru, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a ţinut să facă mai multe precizări legate de taxele stabilite de consiliul parohial şi contribuţiile benevole. 

Sfântul Sinod a avertizat asupra interdicției condiționării oficierii de către preot a slujbei înmormântării de plata vreunei taxe mai ales în cazul familiilor sărace.

De asemenea, au fost aduse precizări privind distincția dintre taxe și contribuții benevole oferite de către credincioși pentru funcționarea unităților de cult.

Astfel, taxele stabilite de consiliul parohial se referă doar la sumele plătite de credincioși pentru concesionarea și întreținerea locurilor de înmormântare din cimitire, informează Basilica.ro.

Contribuțiile benevole reprezintă sumele oferite de credincioși cu ocazia săvârșirii unor Sfinte Taine și ierurgii. Cuantumul acestora este stabilit de către Consiliul Parohial și are în vedere cheltuielile de funcționare a parohiilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Biserica Ortodoxă Română, avertisment privind taxa pentru slujba de înmormântare. Decizia a fost anunţată de Sfântul Sinod