Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Bogdan Vasiliu, fostul şef al CS Rapid, acuzat de DNA de luare de mită și abuz în serviciu. Ar fi cerut 200.000 de euro în schimbul unor contracte de închiriere

Fostul șef al Clubului Sportiv Rapid este acuzat de procurorii DNA într-un dosar de luare de mită și abuz în serviciu. Bogdan Vasiliu i-ar fi cerut 200.000 de euro unui om de afaceri în schimbul unor contracte de închiriere a cantinei şi restaurantului clubului.

de Denisa Dicu

la 25.10.2024 , 20:06

Potrivit anchetatorilor, Bogdan Vasiliu l-ar fi ajutat în luna iulie pe omul de afaceri Marius Gânciulescu să obțină două contracte. Unul dintre ele valorează peste 320.000 de euro, fără TVA. În schimb, directorul de atunci al Clubului Sportiv Rapid i-ar fi cerut suma de 200.000 de euro dar şi alte beneficii ulterioare. Cele două contracte care au fost câștigate de afaceristul care îi promisese lui Bogdan Vasiliu 33% din profit au fost încheiate pentru închirierea restaurantului clubului sportiv și pentru prepararea meselor pentru 200 de sportivi.

Reprezentanţii clubului au anunţat că vor ca dosarul să fie finalizat cât mai repede

Fostul şef al clubului aflat în subordinea ministerului Transporturilor ar fi primit suma de 30.000 de euro în conturile personale şi aproape 350.000 de lei prin societatea controlată de el. Diferenţa de 100.000 de euro urma să fie primită pe parcursul derulării contractelor, respectiv câte 10.000 de euro lunar. Prețurile pentru mesele sportivilor erau umflate pe facturi de afaceristul Marin Marius Gînciulescu la înțelegerea pe care a avut-o cu fostul șef al clubului sportiv. După percheziţiile care au avut loc în incinta CS Rapid, reprezentanţii clubului au anunţat că vor ca dosarul să fie finalizat cât mai repede.

Vezi și

"Colaborăm în totalitate cu autoritățile și ne angajăm să susținem orice acțiuni care contribuie la clarificarea situației. Activitatea noastră continuă fără perturbări, concentrată pe atingerea obiectivelor sportive", se arată într-un comunicat al CS Rapid. În dosar a fost reţinut atât afaceristul, cât şi managerul de transport din cadrul clubului sportiv. Magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au decis ca toţi trei să rămână în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Denisa Dicu Like

Pasiune, adrenalină, curiozitate și dorința de a afla poveștile oamenilor. Sunt doar câteva dintre lucrurile care mă îndeamnă să fac jurnalism cu atât de mult drag.

Întrebarea zilei
Resimţiţi efectele trecerii la ora de iarna?
Observator » Evenimente » Bogdan Vasiliu, fostul şef al CS Rapid, acuzat de DNA de luare de mită și abuz în serviciu. Ar fi cerut 200.000 de euro în schimbul unor contracte de închiriere