Antena Meniu Search
x

Braşovean cercetat după ce a împuşcat ilegal şi tranşat un cerb. Coarnele şi pielea animalului, aruncate în apele râului Olt

Un bărbat din Beclean, judeţul Braşov, este cercetat pentru infracţiuni de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, braconaj şi uz de armă, fără drept, fiind suspectat că a împuşcat un cerb pe care l-a tranşat, iar trofeul şi pielea animalului le-a aruncat în apele râului Olt.

de Redactia Observator

la 18.07.2022, 14:36

Braşovean cercetat după ce a împuşcat ilegal şi tranşat un cerb
Braşovean cercetat după ce a împuşcat ilegal şi tranşat un cerb - Poliţia Română

Potrivit datelor furnizate luni de Poliţia Braşov, ''în noaptea de 11 spre 12 iulie 2022, un bărbat, în vârstă de 38 de ani, din localitatea Beclean, judeţul Braşov, ar fi efectuat acte de braconaj, respectiv ar fi vânat un exemplar de cerb din fondul de vânătoare Drăguş, iar, cu ajutorul altor patru bărbaţi, l-ar fi transportat la domiciliul său, unde ar fi procedat la tranşarea acestuia, ulterior abandonând trofeul şi pielea animalului în râul Olt''.

Poliţişti de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Braşov au stabilit, în cadrul anchetei, că partida de vânătoare în care animalul a fost ucis a avut loc în afara perioadei stabilite pentru vânatul de cerb, iar bărbatul nu deţine autorizaţie de vânătoare.

În zilele de 14 şi 15 iulie 2022, anchetatorii au făcut trei percheziţii domiciliare, în localitatea Beclean, în locuinţele percheziţionate găsind 11 arme letale de vânătoare, o armă letală de tir sportiv, mai multe tipuri de muniţie, precum şi aproximativ 200 de kilograme de carne de vânat. Cercetările continuă în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraş, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Braşovean cercetat după ce a împuşcat ilegal şi tranşat un cerb. Coarnele şi pielea animalului, aruncate în apele râului Olt