Antena Meniu Search
x

Update Bucureștiul intră din nou în scenariul roșu. Sâmbătă ar putea fi convocat Comitetul pentru Situații de Urgență

Explozie de cazuri noi. Bucureştiul intră din nou în scenariul roşu, după ce incidenţa cumulată cazurilor COVID a urcat la 3,05.

de Redactia Observator

la 05.03.2021, 21:02

Vezi și
  • Rata de infectare în București a trecut de 3, potrivit DSP București
  • Peste 4.000 de cazuri noi de COVID-19,101 decese, 1.067 de pacienţi sunt internaţi la ATI 
  • Capitala reintră în zona roșie

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat vineri 4.342 de cazuri noi de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore. Totodată, au fost consemnate 101 decese. În prezent, la ATI sunt 1.067 de pacienţi cu COVID-19. Bucureştiul intră în scenariul roşu, după ce incidenţa cumulată a cazurilor a trecut de 3. Vineri incidența a urcat la 3,05 după ce joi se afla la 2,79 la mie. 

Sâmbătă ar putea fi convocat Comitetul pentru Situații de Urgență pentru aplicarea prevederilor legale: Ordinul 3235 al ministrului Educaţiei şi Ordinul 93 al ministrului Sănătăţii din februarie 2021.

Ministrul Educație, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că vrea să trimită la școală în continuare și clasele VIII și XII. A făcut cerere direct la CNSU să schimbe scenariul pentru șccoli. 

Ce înseamnă scenariul roșu

Potrivit reglementărilor, la rata de incidenţă peste 3 la mie se închid restaurantele la interior, cinematografele, teatrele, sălile de jocuri de noroc. Deciziile de restricţionare a activităţilor trebuie luate de Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă. În zona „roşie” mai sunt judeţul Timiş urcă la o incidenţă de 5,50 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori, Brașov - 3,25, Cluj - 3,60 și Ilfov - 3,31. Maramureșul a ieșit din scenariul roșu, cu o rată de 2,98.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Bucureștiul intră din nou în scenariul roșu. Sâmbătă ar putea fi convocat Comitetul pentru Situații de Urgență