Antena Meniu Search
x

Bulgaria, pe cale să intre pe lista galbenă la finalul săptămânii

Încă o grijă de vacanţă pentru turiştii nevaccinaţi. Destinaţia preferată a românilor, Bulgaria, va intra foarte probabil la sfârşitul săptămânii pe lista galbenă. În consecinţă, românii nevaccinaţi care îşi petrec vacanţa la vecini vor fi nevoiţi să se testeze la întoarcerea în ţară.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 25.08.2021, 11:02

Bulgaria, pe cale să intre pe lista galbenă la finalul săptămânii - Observator

Valul patru afectează deja Bulgaria. Dacă marţi au fost raportate 1.891 cazuri noi şi 57 de morţi, miercuri sunt 1.911 cazuri şi 33 de morţi, cifre record pentru ultimele luni. La sud de Dunăre sunt 23.814 de cazuri active, de patru ori mai multe ca în România. În consecinţă, Bulgaria a depăşit deja pragul de 1,5 cazuri la mia de locuitori şi va intra de duminică dimineaţa pe lista galbenă. 

La frontiera cu bulgarii, doar cu certificat de vaccinare sau test negativ

Drept urmare, toţi românii care vin din ţara vecină vor fi nevoiţi să prezinte la frontieră certificatul de vaccinare sau rezultatul negativ al unui test PCR efectuat în ultimele 72 de ore. Doar copiii sub 6 ani sunt exceptaţi de la această regulă. În prezent, Bulgaria este pe lista verde cu o rată de incidenţă cumulată de 1,2 la mia de locuitori.

Sezonul estival ţine, în Bulgaria, până în octombrie

Ofertele vecinilor au cucerit turiştii români care, la rândul lor, au cucerit staţiuni întregi de pe litoralul bulgăresc. În Albena, de exemplu, gradul de ocupare în majoritatea hotelurilor este de 100%, iar în unele resorturi românii reprezintă 95% dintre turişti.

Sezonul estival pe litoralul bulgăresc va continua până în luna octombrie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În cuplu, preferaţi să puneţi banii la comun sau aveţi cheltuieli separate?

Observator » Evenimente » Bulgaria, pe cale să intre pe lista galbenă la finalul săptămânii