Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Bulgaria renunță la declarația pe propria răspundere pe care o cerea românilor

Ministerul Afacerilor Externe că Bulgaria a renunțat la declarația pe propria răspundere pe care o cerea românilor la intrarea pe teritoriul său. Măsura a intrat în vigoare din 28 iulie.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 30.07.2020 , 17:33

Punct de frontieră din Bulgaria
Bulgarii au renunțat la declarația pe propria răspundere pentru români, cerută la intrarea pe teritoriul lor - Profimedia Images
  • În acest moment, românii nu au condiții speciale pentru a intrat în Bulgaria.
  • Decizia a intrat în vigoare marți.

Îți prezentăm integral precizările de la MAE:

”Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile bulgare au adoptat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Bulgaria. Astfel, potrivit ordinului ministrului sănătății bulgar, intrat în vigoare la data de 28 iulie 2020, cetățenii români care sosesc din România nu trebuie să mai prezinte declarația pe proprie răspundere prin care confirmau că au luat cunoștință și își asumă riscurile privind îmbolnăvirea cu COVID-19 și se obligau să respecte măsurile anti-epidemiologice aplicabile pe teritoriul Bulgariei.

În acest context, MAE subliniază că, la acest moment, nu există condiții speciale sau alte măsuri obligatorii privind regimul de intrare și tranzit pe teritoriul Republicii Bulgaria pentru cetățenii care sosesc din România. 

Articolul continuă după reclamă

Ministerul Afacerilor Externe continuă dialogul cu autoritățile bulgare și va comunica public elementele de noutate care vor fi transmise oficial de către partea bulgară.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +359 2 9733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice: +359 879 440 758”, transmite MAE.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aveţi pregătite variante în caz de blackout?
Observator » Evenimente » Bulgaria renunță la declarația pe propria răspundere pe care o cerea românilor