Antena Meniu Search
x

Video Buzoianul filmat cum îşi bate iubita în centrul oraşului a vrut să se arunce de la etaj după atac. Victima sa l-a convins să renunţe la gest

Scene şocante în Buzău! O femeie a fost bătută crunt în centrul oraşului de iubitul ei. Tânăra a scăpat cu viaţă abia după ce a reuşit să fugă într-o bancă. Agresorul s-a baricadat apoi în apartament și a amenințat că își ia viața. Abia după patru ore de negocieri, individul s-a predat. A fost încătuşat de mascaţi şi dus la spital pentru o expertiză psihiatrică. 

de Redactia Observator

la 19.05.2023, 19:11

Vezi și

Scenele violente s-au petrecut ziua în amiaza mare, în centrul oraşului Buzău. O cameră de supraveghere din zonă a surprins momentul în care femeia este atacată. În imagini se vede cum bărbatul, pe jumătate dezbrăcat, o loveşte fără milă.

Bătută în stradă, femeia a reuşit cu greu să scape din mâinile iubitului

Reuşeşte să scape din mâinile agresorului abia după ce câţiva trecători intervin. "S-a opus cineva, să nu mai dea în ea, şi s-a liniştit. Dar au mai venit alte două persoane, că altfel îl lua şi pe el la bătaie", povesteşte un martor.

De frica bărbatului, femeia a fugit unde a văzut cu ochii şi s-a refugiat într-o bancă. Individul a intrat şi acolo după ea. "Femeia striga să sunăm la poliţie. Au intrat amândoi în bancă. Au fost câteva persoane care l-au dat afară pe individ din bancă", spune un martor.

Pe acelaşi subiect

De acolo, bărbatul s-a dus acasă, unde a aşteptat poliţiştii. De la etaj, agresorul a ameninţat că se aruncă în gol dacă forţele de ordine intră peste el. "Ulterior au venit şi pompierii, SMURD-ul. Ameninţase că dacă intră lumea peste el s-ar sinucide şi chestii de genu", mărturiseşte un martor.

Bărbatul din Buzău a ajuns la Psihiatrie

Negociatorii au încercat în zadar, timp de 4 ore, să îl convingă să se predea. Situaţia s-a detensionat abia după ce individul a avut o discuție cu iubita lui. El a fost scos încătuşat din bloc şi a fost internat peste noapte la Spitalul de Neuropsihiatrie de la Săpoca. Astăzi, a fost externat. Împotriva lui a fost emis și un ordin de protecție provizoriu pentru cinci zile, care va fi prelungit dacă femeia agresată le cere judecătorilor.

Acum, aceasta s-a mutat din locuinţa lor şi individul nu are voie să se apropie de ea. Femeia a cerut şi în trecut ca iubitul ei să nu mai fie lăsat să se apropie de ea, pentru că îi este teamă pentru viaţa ei. Tânăra şi-a retras însă plângerea. 

Psiholog: "Caz tipic de sindrom Stockholm"

"Este un caz tipic de sindrom Stockholm, unde partizăm cu agresorul. Victima abuzului, că este emoţional sau fizic, partizează cu agresorul, crezând că lucrurile se vor schimba. Deşi se obţine un ordin de protecţie, victimele se duc să îşi retragă plângerea nu din dorinţa de a continua agresiunea, ci din dorinţa a-l înbuna pe acesta.  Este o greşeală fatală pe care o fac oamenii, indiferent de sex", explică  Ovidiu Telegescu, psiholog. 

Violenţa domestică este un fenomen grav în România. Anul trecut 40.000 de femei au fost bătute, 42 au fost ucise de soţi sau parteneri. Iar doar în primele trei luni ale acestui an, judecătorii au emis 1.255 de ordine de protecție. Dintre acestea, 184 au fost încălcate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Buzoianul filmat cum îşi bate iubita în centrul oraşului a vrut să se arunce de la etaj după atac. Victima sa l-a convins să renunţe la gest