Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Calitatea vieţii: românii sunt printre cei mai mulţumiţi europeni, potrivit unui studiu Eurostat. Doar finlandezii ne depăşesc

Românii sunt printre cei mai mulţumiţi europeni, în ceea ce priveşte calitatea vieţii! Acest lucru îl arată un nou sondaj realizat de cei e la EUROSTAT. Ţara noastră se află în top alături de Finlanda, Slovenia, Austria sau Belgia.

de Diana Severin

la 11.10.2024 , 09:06

Media mulţumirii privind calitatea vieții la nivelul întregii Uniunii Europene este de 7,1 puncte din 10. Românii sunt printre cei mai mulţumiti europeni la acest capitol.

Țara noastră a acumulat un indice de 7,7, nivel similar cu cel din Slovenia, Austria, și Belgia. Suntem depășiți doar de finlandezi care au un scor de 7,8. Punctaje apropiate de România au înregistrat Polonia, Irlanda, dar și Suedia.

Datele se bazează pe răspunsurile oamenilor privind condiţiile materiale în care trăiesc, venitul pe care îl obțin, spaţiul locativ, starea lor de sănătate, educaţie, dar și nivelul de siguranţă. Au fost întrebaţi de asemenea despre calitatea timpului liber, relaţiile cu semenii lor şi coeziunea socială.

Vezi și

La polul opus, cel mai redus nivel al mulţumirii faţă de viaţă a fost înregistrat în rândul bulgarilor (5,6 puncte), grecilor și letonilor (6,9 puncte).

Diana Severin Like

Îmi place să descopăr și să cunosc oameni, istorii și locuri. Fiecare poveste mă inspiră, iar curiozitatea este cea care mă motivează să merg mai departe.

Întrebarea zilei
Preferaţi să plătiţi cu cardul sau cash atunci când faceţi cumpărături?
Observator » Evenimente » Calitatea vieţii: românii sunt printre cei mai mulţumiţi europeni, potrivit unui studiu Eurostat. Doar finlandezii ne depăşesc