Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Canonizarea lui Arsenie Boca, contestată de sute de persoane printr-o petiţie on-line. Oamenii spun că practica yoga și vrăjitoria

Revoltă în Biserica Ortodoxă Română. Canonizarea lui Arsenie Boca este contestată de sute de persoane printr-o petiţie on-line. Motivele stranii aduse în documentul online au înfuriat credincioşii care susţin cu tărie trecerea părintelui Arsenie Boca în rândul sfinților Bisericii Ortodoxe.

de Redactia Observator

la 05.09.2024 , 17:56

Arsenie Boca va fi canonizat sub titulatura: Sfântul Cuvios Mărturisitor Arsenie de la Prislop şi va fi cinsitit pe 28 noiembrie. Anunţul că fostul stareţ al mănăstirii din Hunedoara va deveni sfânt a bucurat sute de mii de credincioşi. "Sunt foarte multe dovezi care au dovedit că, într-adevăr, merită să fie canonizat. De când a fost şi închis, când, mă rog, atunci când a fost şi în lanţuri, el s-a dezlegat“.

Totuşi, sunt şi contestatari. O petiţie semnată online de aproape 500 de oameni cere anularea deciziei de canonizare a părintelui Boca pe motiv că ar fi practicat yoga, hipnoză şi vrăjitorie. Se cere inclusiv interzierea vânzării de icoane şi obiecte bisericeşti care îl înfăţişează pe fostul stareţ.

"Nu este nimic adevărat. Părintele Arsenie a trecut cu succes, atât ca operă scrisă, cât şi ca operă pictată de toate comisiile de analiză. Nu există nici măcar un singur punct sau motiv pentru a i se refuza canonizarea", explică preotul Radu Trifon, consilier cultural educaţional la Episcopia Devei și Hunedoarei. Canonizarea Părintelui Arsenie Boca ar urma să aibă loc la anul. 

Vezi și
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Canonizarea lui Arsenie Boca, contestată de sute de persoane printr-o petiţie on-line. Oamenii spun că practica yoga și vrăjitoria