Antena Meniu Search
x

Video Cântăreaţa Anuţa Motofelea se apără, după ce a filmat în zonă protejată: M-am descălţat. Sper să nu ajung la puşcărie

Scandal în Poiana cu Narcise. O cântăreaţă de muzică populară a devenit virală - va fi amendată pentru că a filmat un videoclip într-o arie protejată din Parcul Naţional Munţii Rodnei. Artista se apără - nu a vrut să facă nimic rău. Şi, ca dovadă că iubeşte natura, s-a descălţat la filmare, ca să nu strice narcisele din poieniţă. 

de Redactia Observator

la 21.06.2023, 17:25

Vezi și

Anuţa Motofelea a filmat  videoclipul piesei "Dorul" acum o lună şi l-a încărcat pe YouTube sâmbătă. Are deja peste 200 de mii de vizualizări. Printre cei care au văzut decorul din Poiana cu Narcise din Bistriţa-Năsăud au fost şi angajaţii Romsilva, care administrează Parcul Naţional Munţii Rodnei. Nu le-a plăcut că Anuţa s-a plimbat printre flor şi s-au supărat când a apărut cu un buchet de narcise în mână.

"Sper să nu ajung la puşcărie"

"Această filmare s-a făcut cu încălcarea legislaţiei în vigoare privind ariile naturale protejate. Va trebui să răspundă contravenţional pentru fapta ei."

Deocamdată, o cheamă la ea Administraţia Parcului Naţional Munţii Rodnei. Regulamentul precizează clar - fotografierea şi filmarea în scop comercial sunt interzise fără aprobarea conducerii şi plata unei taxe.

Pe acelaşi subiect

Cântăreaţa de muzică populară Anuţa Motofelea se declară nevinovată. Ştia că este zonă protejată, de aceea s-a şi descălţat când a filmat în poiană.  

Anuţa Motofelea - cântăreaţă de muzică populară: Mi-am adus narcisele de acasă, ştiind că sunt jandarmi montani, şi să nu iau vreo amendă, fiind şi persoană publică. Sper să nu ajung la puşcărie, Doamne, fereşte! Nu cred că am încălcat legea. Şi amenda o plătesc, ce să fac, că nu m-a făcut pe mine o amendă. 

Administratorii Parcului Naţional Munţii Rodnei sunt neînduplecaţi. O vor amenda pentru filmare în scop comercial fără aprobare. În astfel de cazuri, sancţiunea ajunge până la 10 mii de lei. 

Mihaela Poll - administraţia Parcului Naţional Munţii Rodnei: Problema este mesajul pe care l-a transmis. Nu ne deranjează filmatul, cât mesajul de rupere cu florile în braţe. Noi ne chinuim de ani de zile să educăm populaţia că nu se rup narcisele. 

Anuţa Motofelea s-a lansat în muzică acum 25 de ani. Are aproape 7.000 de abonaţi pe YouTube şi 19.000 de urmăritori pe Instagram.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Cântăreaţa Anuţa Motofelea se apără, după ce a filmat în zonă protejată: M-am descălţat. Sper să nu ajung la puşcărie