Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cantităţi mari de E.coli în Marea Neagră, în apropierea mai multor plaje din România. Zonele periculoase, potrivit DSP

Direcţia de Sănătate Publică Constanţa anunţă că probele de apă de mare prelevate din zona plajelor neamenajate din localităţile Vadu şi Corbu conţin cantităţi mari de E.coli şi recomandă evitarea îmbăierii până la normalizarea situaţiei.

de Redactia Observator

la 02.08.2024 , 13:46

Analizele prelevate din zonele Corbu şi Vadu au arătat că în aceste zone apa mării are o cantitate peste limitele admise de bacterii E.coli. Aşadar, concentraţia de E.coli în cele două zone a depăşit limitele normale cu mult, de 6 ori la Vadu (2.949) şi dublu la Corbu (1.049). Depăţirea unei limite de 500 de unităţi formatoare de colonii pe 100 ml indică faptul că apa nu este bună de îmbăiere.

Apă cu E.coli la Vadu şi Corbu

”În zona plajelor neamenajate din localităţile Vadu şi Corbu din judeţul Constanţa, probele de apă de mare sunt neconforme, conţinând o cantitate peste limitele admise de bacterii coliforme (Escherichia Coli). Având în vedere această situaţie, recomandăm evitarea îmbăierii în zonele de plajă din dreptul celor două localităţi, până la normalizarea situaţiei”, a anunţat DSP Constanţa.

Vezi și

Direcţia de Sănătate Publică Constanţa va face probe de control care vor fi comunicate publicului, relatează news.ro.

Instituţia precizează că această situaţie nu afectează celelalte zone de îmbăiere aflate în staţiunile de pe litoralul Mării Negre, care sunt conforme şi nu prezintă pericol pentru sănătate.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Evenimente » Cantităţi mari de E.coli în Marea Neagră, în apropierea mai multor plaje din România. Zonele periculoase, potrivit DSP