Antena Meniu Search
x

Video Capitala tatuajelor, zilele acestea în Timişoara. Evenimentul care strânge sute de artişti internaţionali a fost umbrit de o tragedie

Timișoara devine în acest weekend capitala tatuajelor din România. Aproape 100 de artiști din toată lumea își vor arata măiestria în fața curioșilor. Invitat special este singurul artist din Europa şcolit în Asia de o familie celebră care a tatuat membrii mafiei japoneze. Evenimentul a fost umbrit, însă, de moartea unui tânăr de 23 de ani căruia i s-a făcut rău subit. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 12.04.2024, 21:08

Vezi și

Roberto Borsi este o legendă printre tatuatorii lumii. Aproape două decenii a studiat cultura japoneză şi a devenit învăţat să deseneze pe piele de la familia Horitoshi, care se ocupă de tatuajele spectaculoase ale membrilor yakuza, mafia japoneză. 

Roberto Borsi, tatuator: Am început antrenamentele cu profesorul meu, în Tokyo, cu 15 ani în urmă.  E o lume aparte, ca şi cum deschizi o uşă şi intri într-o altă lume. Ai nevoie de un interviu cu clientul, în cadrul căruia descoperi atitudinea sa, semnul zodiacal sau aspirațiile sale.

Iulia Pop, reporter Observator: În cazul tatuajelor Irezumi, anul naşterii este foarte important pentru artist pentru că de la el începe povestea. În cazul meu, 1984 - an al cărui simbol este un şoarece. În Japonia, considerate animale de bun augur, care simbolizează bogăţia, inteligenţa şi industria.

Invitaţi unici din toată lumea

Pe acelaşi subiect

La convenţia tatuatorilor de la Timişoara a ajuns şi Aydin Mod. O tânără de 23 de ani, originară din Italia, cunoscută în lume drept "Barbie modificată". Are 30 de implanturi în piele si mai bine de jumătate din corp plin de tatuaje. Imaginaţia merge mai departe de atât.

Aydin Mod: Am în plan să îmi pun mai multe piese sub piele care să semene cu urechile unei pisici şi poate o coadă.

Evenimentul a fost un prilej şi pentru tatuatorii români să se afirme.  Sâmbătă şi duminică vor fi deschise ateliere de tatuaje şi pentru copii. Cei mici vor fi desenati temporar de mari artişti ai tatuajelor.

Evenimentul, umbrit de o tragedie

Un tânăr de 23 de ani, client la un salon de tatuaje a muriz după ce i s-a făcut rău în incinta salonului. Acolo au ajuns echipaje medicale şi poliţişti, care au constatat decesul bărbatului. Conform procedurilor, a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Capitala tatuajelor, zilele acestea în Timişoara. Evenimentul care strânge sute de artişti internaţionali a fost umbrit de o tragedie