Antena Meniu Search
x

Captură record a polițiștilor olteni: Aproape două tone de petarde și artificii, confiscate înainte de sărbători

Aproape două tone de petarde și artificii au fost găsite la domiciliul a doi bărbați din Olt. Oamenii legii au confiscat articolele pirotehnice, care valorează peste 23.000 de lei. Polițiștii fac acum cercetări urmând ca, la finalizarea acestora, să fie propusă soluția legală, prin unitatea de parchet competentă.

de Redactia Observator

la 21.12.2022, 14:47

Captură record a polițiștilor olteni: Aproape două tone de petarde și artificii, confiscate înainte de sărbători
Captură record a polițiștilor olteni: Aproape două tone de petarde și artificii, confiscate înainte de sărbători - IPJ Olt

Polițiștii olteni desfășoară percheziții, înainte de sărbători, în cadrul acțiunii ”Foc de artificii”. Astfel, oamenii legii au făcut două percheziții la domiciliul unor bărbați, în vârstă de 38 de ani, respectiv 47. Aceștia dețineau, fără drept, aproape două tone de articole pirotehnice.

Cei doi olteni puteau face o avere din vânzarea artificiilor

Artificiile și petardele cântăresc aproximativ 2000 de kilograme și costă nu mai puțin de 23000 de lei. Cei doi olteni puteau face o avere din vânzarea lor, dacă polițiștii nu le confiscau. 

"În această dimineață, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, au efectuat două percheziții domiciliare, în municipiul Slatina, la domiciliile unor persoane fizice.

Pe acelaşi subiect

Perchezițiile au fost desfășurate în cadrul planului de acțiune „FOC DE ARTIFICII" și pentru documentarea activității infracționale a două persoane, în vârstă de 38 și 47 de ani, bănuite de comiterea infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept. Astfel, polițiștii au descoperit 7.860 de obiecte cu conținut pirotehnic, din categoriile F1, P1, F2 și F3, ce cântăresc aproximativ 1.800 de kilograme și valorează aproximativ 23.200 de lei.

Întreaga cantitate a fost ridicată, pentru continuarea cercetărilor, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie propusă soluția legală, prin unitatea de parchet competentă. Percheziţiile au fost desfăşurate cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Olt.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție", au transmis reprezentanții IPJ Olt.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Captură record a polițiștilor olteni: Aproape două tone de petarde și artificii, confiscate înainte de sărbători