Antena Meniu Search
x

Video Captură record: 8 tone şi jumătate de artificii şi petarde, confiscate în Suceava

Captură record de materiale pirotehnice a polițiștilor suceveni. Peste 8 tone şi jumătate de artificii şi petarde au fost descoperite în mai multe depozite clandestine din municipiul Suceava. 

de Angela Bertea

la 04.12.2022, 09:46

Vezi și

Într-adevăr, captura a avut loc în această săptămână pe Calea Unirii, din Suceava. Şoferul, în vârstă de 47 de ani, împreună cu un alt complice, transportau mai multe materiale priotehnice când au fost prinşi de oamenii legii.

8 tone de materiale pirotehnice confiscate

În urma anchetei s-a descoperit faptul că indivizii achiziţionau materialele pirotehnice, supuse autorizării, din străinătate, pe care, ulterior, le-ar fi comercializat, fără drept, pe raza oraşului. Poliţiştii au descoperit inclusiv un container metalic într-o locaţie din Suceava unde îşi ţineau întreaga marfă. Cei doi au fost reţinuţi 24 de ore şi ulterior plasaţi în control judiciar pentru 60 de zile.

Apropierea sărbătorile de iarnă vine totodată şi cu creşterea comercializării de petarde şi artficii, însă, trebuie să fim foarte atenţie de unde le cumpărăm şi, mai ales, cum le folosim. Articolele pirotehnice de divertisement din categoriile 2, 3 şi 4 sunt strict interzise comercializării, conform legislaţiei în vigoare.

Trebuie să mai ştim faptul că nu putem folosi materialele pirotehnice în apropiera staţiilor și depozitelor de combustibili, a instalațiilor electrice de înaltă tensiune sau in apropierea pădurilor. Deasemenea, nu pot fi folosite nici pe drumurile publice, pe aleile pietonale sau in locuri unde sunt aglomerări de persoane. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Captură record: 8 tone şi jumătate de artificii şi petarde, confiscate în Suceava