Antena Meniu Search
x

Video Cartier rezidenţial din Capitală, blocat înainte de începerea şcolilor. Oamenii pierd zeci de minute în coloană

Prima zi de şcoală a început ca un coşmar pentru miile de locuitori ai unui cartier rezidenţial din sectorul 1 al Capitalei. Drumul prin Pădurea Băneasa care ajunge în zonă a fost blocat din nou. Aşa că oamenii sunt acum nevoiţi să piardă zeci de minute în coloană, pentru că trebuie să ocolească, practic, toată pădurea.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 09.01.2023, 16:29

Vezi și

Drumul către şcoală a devenit un adevărat coşmar pentru părinţii, care locuiesc într-un cartier rezidențial din Sectorul 1 al Capitalei. Oamenii sunt acum nevoiţi să piardă zeci de minute în coloană, pentru că trebuie să ocolească, practic, toată pădurea Băneasa. Mulți obișnuiau să meargă pe un drum forestier, pentru a ajunge mai repede la destinație. Acum, cei de la Romsilva au închis, din nou, accesul pe acel drum, iar oamenii sunt nevoiți să ocolească minute în șir. 

"Această barieră înseamnă aproximativ 30-40 de minute pierdute în trafic de către cei care stau în acest cartier și au nevoie să-și ducă la școală copiii sau să ajungă la serviciu. Ea nu stă doar în pământ sau în fundațiile ei de beton, ea stă și în aproximativ 40000 de lei, dar și în foarte multă birocrație. Pentru a înțelege de ce este mai simplu să vă spun, pe scurt, povestea acestui drum pe care noi îl numim drum, dar în realitate, spun cei de la Romsilva, este format din trei bucăți.

Două de drum forestier, una de linie parcelară. O linie parcelară este, pur și simplu, o bucată de teren care împarte parcelele de pădure. Pe astfel de linii nu se circulă, spun cei de la Romsilva. Nici pe drumul forestier nu se circulă, cu anumite excepții în acest caz. De-a lungul timpului, s-a dus o adevărată bătălie pentru acest drum. El a mai fost închis în baza unor sesizări, cei de la Romsilva au mai pus astfel de bariere, au săpat inclusiv șanțuri, doar că aceste bariere au fost date jos și șanțurile astupate, iar oamenii au circulat în continuare pe drum.

Asta pentru că ies mai ușor, spre Voluntari, spre zona Pipera, acolo unde sunt foarte multe clădiri de birouri, fie în cealaltă parte, spre DN1, unde își pot continua drumul spre centrul Capitalei. De această dată, scandalul a pornit de la pietriș. Asta pentru că, Romsilva a observat că cineva a turnat pietriș pe acest drum și a luat decizia să-l închidă încă o dată. O rezolvare există și asta pentru că acest drum, încă din 2019, are avizul Romsilva pentru a fi dat în administrarea Primăriei, doar că procedura s-a oprit pe drum", a transmis Andre Rotaru, reporterul Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Cartier rezidenţial din Capitală, blocat înainte de începerea şcolilor. Oamenii pierd zeci de minute în coloană