Antena Meniu Search
x

Video Case de 250 de euro într-un sat fantomă din România: De 16 ani nimeni nu a mai locuit în ele

Cele mai ieftine case din România pot fi cumpărate în satul Gura Văii, din Bacău. Unele costă doar 250 de euro, iar cea mai scumpă 1.500 de euro. Şi sunt acum scoase la licitaţie, pentru că satul este total părăsit.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 19.01.2022, 10:03

Vezi și

Povestea localităţii fantomă din localitatea Gura Văii din Bacău a început în 2005, atunci când din cauza unor inundaţii foarte puternice în zonă, un alt sat a fost şters de pe faţa pământului.

Pentru că erau aproximativ 200 de familii rămase pe drumuri, au fost construite în regim de urgenţă mai multe locuinţe,cu bani veniţi de la guvern. La momentul respectiv, au fost făcute 200 de locuinţe fie individuale, fie de tip duplex şi au fost date în folosinţă imediat. 

250 de euro pentru o casă în satul fantomă

Însă în mai puţin de un an de la acel moment, mai bine de jumătate dintre aceste locuinţe, deja fuseseră părăsite. Asta pentru că acest sat a fost construit destul de departe de restul localităţii  şi nici nu aveau toate utilităţile necesare.

Oamenii nu au stat mult pe gânduri şi şi-au luat lucrurile şi au plecat în cele din urmă în totalitate din acel sat, iar acum arată efectiv ca un sat fantomă şi tocmai de aceea se caută soluţii. A fost scos de mai multe ori la licitaţie, iar acum, după 16 ani, în care nu a mai locuit nimeni, casele sunt scoase la vânzare cu preţuri între 250 de euro şi 1.500 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Case de 250 de euro într-un sat fantomă din România: De 16 ani nimeni nu a mai locuit în ele