Antena Meniu Search
x

Video Cât a plătit amendă un şofer care a lăsat maşina pe avarii câteva minute pe prima bandă, în Capitală

Goana după ultimele cumpărături de Crăciun îi face pe şoferi să uite de orice regulă. În jurul mall-urilor şi al marilor magazine, îşi lasă maşinile unde îi taie capul. De altfel, primele benzi de pe marile bulevarde ale Capitalei s-au transformat zilele acestea în parcări. 

Ana Grigore
de Ana Grigore

la 21.12.2023, 22:28

Vezi și

În Capitala cu străzi arhipline de maşini, prima bandă a marilor artere este ocupată zi şi noapte de vehicule parcate ilegal. 

Ana Grigore, reporter Observator: Suntem langa cea mai mare piaţă din România. În mod normal, aici ar trebui sa se circule pe două benzi doar că asta nu se întamplă aproape niciodată pentru că prima bandă este mai tot timpul ocupată de şoferii care îşi doresc să parcheze cât mai aproape de intrare. 

Dacă parchezi pe prima bandă, rişti să scoţi din buzunar până la 725 de lei

Astăzi, conducătorii auto care au oprit neregulamentar în zona Pieţei Obor, au avut parte de o surpriză. Un echipaj de la Poliţia Locală a dat amenzi pe bandă rulantă. Sancţiunea ajunge până la 725 de lei. 

Pe acelaşi subiect

Bărbat: E şi aproape. Îmi fac treaba şi am plecat. Oricum ne amendează.

La scurt timp de la declaraţie, acest şofer a fost şi el amendat. Şi alţi bucureşteni au fost revoltaţi că sunt luaţi la întrebări de agenţi. 

Bărbat: Într-adevăr este parcare jos, dar mulţi oameni care se grăbesc parchează aici.

După zece minute şi câteva amenzi date de poliţiştii locali, prima bandă s-a eliberat. Doar că minunea nu a durat mult. 

Maşinile lăsate pe avarii blochează întregul oraş

Ana Grigore, reporter Observator: La doar o ora după ce zona se eliberase şi se putea circula pe ambele benzi, s-a aglomerat din nou. Prima bandă a fost ocupată de coloana de maşini care au fost lăsate pe avarii.

Specialiştii în trafic spun că blocarea primei benzi în jurul marilor centre comerciale duce la aglomerarea întregului oraş.

Dan Jianu, fost şef Direcţia rutieră: Ceilalţi participanţi la trafic, în încercarea de a evita zona, folosesc străzile adiacente care nu au fost concepute pentru un asemenea flux de vehicule şi printr-un efect de domino, toata zona se blochează.

De la începutul lunii decembrie, doar în sectorul 2, poliţistii au dat peste 1000 de amenzi pentru parcare interzisă, în valoare totală de peste 150.000 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Cât a plătit amendă un şofer care a lăsat maşina pe avarii câteva minute pe prima bandă, în Capitală