Antena Meniu Search
x

Video Cât costă o poliţă de asigurare pentru câinii din rase periculoase. Stăpânii riscă amenzi dure dacă nu respectă legea

Urmează un material cu informaţii preţioase pentru proprietarii câinilor din rase periculoase. Ştim deja că trebuie să-i înregistreze la Poliţie, dar vă spunem şi că sunt obligaţi să încheie în fiecare an o asigurare civilă. Există o lege în acest sens, care, nerespectată, atrage desigur sancţiuni. 

Ana Grigore
de Ana Grigore

la 27.02.2024, 19:26

Vezi și

În primul rând vorbim despre câinii agresivi, câinii care fac parte din categoria I de rase agresive. Sunt trei rase principale şi desigur legea îi împlică şi pe metişii lor. În cazul acestor rase de câini proprietarii sunt obligaţi să plătească anual o poliţă de asigurare. Vorbim despre sume asigurate care variază între 2.000 şi 100.000 de euro. Spre exemplu, pentru a avea asigurată suma de 5.000 de euro, preţul asigurării pe an pentru un câine este de 100 de euro, iar pentru acoperirea sumei de 50.000 de euro preţul asigurării anuale este de 1.000 de euro.

Cât este amenda pentru stăpânii care nu respectă regulile

Cine nu respectă aceste reguli riscă să fie amendaţi, iar amenzile sunt între 500 şi 1.000 de lei.  Anul trecut, poliţiştii au aplicat peste 5.000 de amenzi posesorilor de câini agresivi, iar anul acesta doar în luna ianuarie au fost înregistrate peste 400 de sancţiuni. De asemenea, lege prevede ca proprietarii de câini agresivi să aibă o atenţionare la locuinţă sau la grădină pe care să scrie "câine agresiv" sau "câine periculos". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Cât costă o poliţă de asigurare pentru câinii din rase periculoase. Stăpânii riscă amenzi dure dacă nu respectă legea