Antena Meniu Search
x

Video Băiețel mușcat de un câine Amstaff lăsat liber de stăpân, pe o stradă din Gorj. O cameră de supraveghere a filmat atacul

Un băiat de 12 ani dintr-o comună din judeţul Gorj a scăpat ca prin minune după ce a fost muşcat de un câine periculos, rasa Amstaff. Copilul se plimba singur pe stradă când a fost atacat de animal, chiar în prezenţa stăpânului său. Proprietarul îl lăsase liber, fără lesă sau botniţă. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 29.05.2023, 15:08

Vezi și

Tânărul ân vârstă de 31 de ani are acum dosar penal. Potrvit legii, un astfel de câine poate fi scos din curte în spațiile publice doar în lesă și cu botniță. 

Când s-a produs incidentul, câine era liber, pe o stradă din localitatea Turburea din județul Gorj. Băiatul de 12 ani se îndrepta spre un magazin din apropierea casei în momentul în care câinele l-a atacat. Totul a fost filmat de o cameră de supraveghere, iar atacul ar fi pornit din senin.

Atacul câinelui a fost filmat de o cameră de supraveghere

Tot camera de supraveghere a surprins și proprietarul câinelui, care se afla chiar peste drum și care nu a intervenit. Băiatul a fost mușcat de mâna stângă, a fost dus la centrul de permanență din localitate, unde a primit îngrijiri medicale. Este, din fericire, în afara oricărui pericol.

Potrivit legii, cei care plimbă câini periculoși sau agresivi în spațiile publice și nu au lesă și botniță riscă amenzi între 1.500 și 3.000 de lei.

Anul trecut, la nivel național, au fost date 3.000 de astfel de samcțiuni. Și în acest an au fost foarte multe astfel de incidente. Doar în primele patru luni s-au dat peste 1.600 de amenzi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Băiețel mușcat de un câine Amstaff lăsat liber de stăpân, pe o stradă din Gorj. O cameră de supraveghere a filmat atacul