Antena Meniu Search
x

Video Cât costă o porție de sarmale, pentru masa de Crăciun. Restaurantele sunt pline de comenzi: "Sunt de ordinul sutelor sau poate chiar miilor"

Ne amintim cu toţii de forfota din bucătăriile părinţilor noştri înainte de fiecare Crăciun. Fiecare fel de mâncare trebuia să fie gata la timp, iar zile întregi înaintea sărbătorii erau dedicate gătitului. S-au dus acele vremuri, iar acum forfota s-a mutat în bucătăriile restaurantelor, iar chefii nu îşi mai văd capul de comenzi. Platouri, friptură şi chiar sarmale, toate se află pe lista de comenzi ale gospodinelor moderne.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 24.12.2022, 10:02

Vezi și

Se lucrează fără oprire în acest restaurant din Cluj-Napoca pentru ca toate preparatele să fie pe mesele de Crăciun ale clienţilor. 

Bogdan Farkas, chef bucatar: Am cam pierdut numărul platourilor, dar sunt de ordinul sutelor sau poate chiar a miilor.

Prețul unei porții de sarmale

În plus, nicio masă de sărbătoare nu e ce trebuie dacă n-are sarmale. 

Pe acelaşi subiect

Alex Prunean, reporter Observator: Numai în ultimele zile, din mâinile angajaților acestui restaurant au ieșit 2000 de sarmale. Prețul unei porții începe de la 25 lei, iar dacă tragi linie luând în calcul și migala de care e nevoie atunci când le faci, se merită mai mult să comanzi.

Bogdan Farkas - chef bucatar: Avem sarmale după reţeta clasica, varza murata, carne de porc, multa ceapă, cimbru, mărar şi afumatura. 

Şi în supermarketuri e coadă la rafturile pe care se afla platourile reci. Preţul unui platou începe de la 50 lei şi poate ajunge la câteva sute, în funcţie de ingrediente şi numărul de persoane pentru care este făcut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Cât costă o porție de sarmale, pentru masa de Crăciun. Restaurantele sunt pline de comenzi: "Sunt de ordinul sutelor sau poate chiar miilor"