Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cât costă o porție de sarmale, pentru masa de Crăciun. Restaurantele sunt pline de comenzi: "Sunt de ordinul sutelor sau poate chiar miilor"

Ne amintim cu toţii de forfota din bucătăriile părinţilor noştri înainte de fiecare Crăciun. Fiecare fel de mâncare trebuia să fie gata la timp, iar zile întregi înaintea sărbătorii erau dedicate gătitului. S-au dus acele vremuri, iar acum forfota s-a mutat în bucătăriile restaurantelor, iar chefii nu îşi mai văd capul de comenzi. Platouri, friptură şi chiar sarmale, toate se află pe lista de comenzi ale gospodinelor moderne.

de Alex Prunean

la 24.12.2022 , 10:02

Se lucrează fără oprire în acest restaurant din Cluj-Napoca pentru ca toate preparatele să fie pe mesele de Crăciun ale clienţilor. 

Bogdan Farkas, chef bucatar: Am cam pierdut numărul platourilor, dar sunt de ordinul sutelor sau poate chiar a miilor.

Prețul unei porții de sarmale

Vezi și

În plus, nicio masă de sărbătoare nu e ce trebuie dacă n-are sarmale. 

Pe acelaşi subiect

Alex Prunean, reporter Observator: Numai în ultimele zile, din mâinile angajaților acestui restaurant au ieșit 2000 de sarmale. Prețul unei porții începe de la 25 lei, iar dacă tragi linie luând în calcul și migala de care e nevoie atunci când le faci, se merită mai mult să comanzi.

Bogdan Farkas - chef bucatar: Avem sarmale după reţeta clasica, varza murata, carne de porc, multa ceapă, cimbru, mărar şi afumatura. 

Şi în supermarketuri e coadă la rafturile pe care se afla platourile reci. Preţul unui platou începe de la 50 lei şi poate ajunge la câteva sute, în funcţie de ingrediente şi numărul de persoane pentru care este făcut.

Alex Prunean Like

Meseria aceasta de fapt e o vocație. Sau un microb. De fapt, ambele. Îmi aduc aminte că atunci când am intrat în “familia Antenei” eram cel mai tânăr corespondent.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Evenimente » Cât costă o porție de sarmale, pentru masa de Crăciun. Restaurantele sunt pline de comenzi: "Sunt de ordinul sutelor sau poate chiar miilor"