Antena Meniu Search
x

Video "Câte 16 ore lucrate pe zi, cu copii de 16-17 ani". Controale ANPC cu mascaţii şi luptătorii Antitero, în Costineşti: au fost descoperite şi produse expirate din 2019

Cele mai populare restaurante şi terase din Costineşti au fost controlate la sânge de autorităţi. Au avut şi motiv. Inspectorii au găsit produse din carne şi peşte expirate din 2019, dar şi copii puşi să muncească... gratis. La controalele, care au durat 16 ore, au fost chemaţi mascaţii şi ofiţerii Antitero, după ce patronii şi angajaţii localurilor au devenit agresivi.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 07.08.2022, 19:28

Vezi și

Alimente expirate de câţiva ani: carne, peşte, murături, condimente. Cu asta îşi tratau clienţii veniţi în vacanţă patronii teraselor din complexul Tineretului, altfel un reper al staţiunii Costineşti. În încăperi murdare, cu lacătul pe uşă, autorităţile au găsit şase tone de produse alterate şi expirate. Mâncarea de aici ajungea la cel puţine 12 terase şi baruri din toată staţiunea. Nici măcar unii angajaţi nu ştiau că alimentele sunt expirate.

16 ore au durat controalele

"Primeau marfa ca şi cum ar fi proaspătă, scoasă din ambalajele originale", a declarat Horia Constantinescu, preşedinte ANPC. Spaţiile de depozitare erau ţinute ascunse, spun autorităţile. "Accesul dintr-un depozit într-altul efectiv avea caracteristicile unei catacombe, ne-am simţit ca în favelele sud-americane, toată structura gândită în aşa fel încât să fie ascunsă ochilor autorităţilor", a declarat Horia Constantinescu, preşedinte ANPC. Iar ca să intre în aceste depozite ascunse, inspectorii ANPC au dus adevărate bătălii.

16 ore au durat cu totul controalele. Şi asta pentru că patronii şi angajaţii au devenit recalcitranţi şi au recurs la jigniri şi ameninţări.  În unele locuri, inspectorii ANPC au intrat cu mandat de percheziţie. Iar în sprijinul lor au venit luptători SAS, agenţi Antitero şi jandarmi. Şi neregulile continuă: potrivit surselor Observator, oamenii legii au descoperit minori care munceau în acest complex fără să primească vreun leu. Doi foşti angajaţi confirmă. "Ore lucrate câte 16 ore pe zi, cu copii de 16-17 ani, veniţi de prin ţară, de prin Moldova, vai de mama lor, ţinuţi pe acolo", spune un fost angajat. "Ni s-au promis nişte mese gratuite, ne dădea cantitate, dar nu era de calitate, te simţeai rău, aveai stări de greaţă", a declarat un alt fost angajat.

Oamenii legii au deschis un dosar penal şi au audiat deja mai mulţi minori. "După control, au fost depistate și conduse la sediu, pentru audieri, 43 de persoane", a declarat Liliana Trifu, IPJ Constanța. Turiştii care ajung în Costineşti, staţiunea vedetă a acestui sezon, se plâng de condiţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » "Câte 16 ore lucrate pe zi, cu copii de 16-17 ani". Controale ANPC cu mascaţii şi luptătorii Antitero, în Costineşti: au fost descoperite şi produse expirate din 2019