Antena Meniu Search
x

Catedrala Mântuirii Neamului va fi gata pe 25 noiembrie, dar fără finisaje. Banii nu sunt suficienți

Patriarhia Română a făcut anunţul oficial: Catedrala Mântuirii Neamului va fi sfinţită pe 25 noiembrie, chiar înainte de sărbătoarea Sfântului Andrei. Totuşi, edificiul nu va fi gata cu totul nici atunci. Picturile vor lipsi de pe pereţi, pentru că nu sunt bani suficienţi.

Patriarhia Română a făcut anunţul oficial: Catedrala Mântuirii Neamului va fi sfinţită pe 25 noiembrie, chiar înainte de sărbătoarea Sfântului Andrei. Totuşi, edificiul nu va fi gata cu totul nici atunci. Picturile vor lipsi de pe pereţi, pentru că nu sunt bani suficienţi. 100 de milioane de euro s-au cheltuit până acum pentru ridicarea celui mai mare lăcaş de cult din România.

Într-un mesaj adresat românilor din Diaspora, Patriarhia Română a dat vestea mult aşteptată.  Catedrala Mânturii Neamului va fi sfinţită în data de 25 noiembrie.

Acesta a fost anunţul făcut de Patriarhul Daniel, după ce, săptămâna aceasta, Guvernul a anunțat că va mai aloca încă o 115 milioane de lei pentru construcţia acestui edificiu, un proiect care deja a înghiţit peste 100 de milioane de euro ca fonduri.

Și, totuși, banii tot nu sunt suficienţi pentru finalizarea catedralei. Muncitorii lucrează la foc continuu la construcţie. În plin şantier, vor fi instalate celebrele clopote, şase la număr, comandate de Patriarhie tocmai din Austria. Numai unul dintre ele a costat aproape jumătate de milion de euro. Are 25 de tone şi e considerat cel mai greu clopot montat vreodată într-un lăcaş de cult din Europa. Pe el, apare chipul Patriarhului Daniel, iar sunetul său va răsuna în jumătate de Capitală. 

VASILE CRĂCĂOANU, şef de şantier:

Stadiul lucrarilor este destul de avansat, suntem pe ultima suta de metri. Restul finisajelor interioare sunt incadrare intr o etapa ulterioara care va incepe din primavara anului 2019.

Construcţia edificiului uriaş a strânit controverse mari printre români.

În curtea Catedralei vor mai fi construite o sală polivalentă, biblioteci şi spaţii de cazare. Proiecte pentru care sunt necesare alte fonduri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Catedrala Mântuirii Neamului va fi gata pe 25 noiembrie, dar fără finisaje. Banii nu sunt suficienți