Antena Meniu Search
x

Video Câți bani oferă statul român fiecărui solicitant de azil. UE a activat în premieră o directivă legată de dreptul de ședere al refugiaților

Mulți dintre refugiații ucraineni care intră în țara noastră pleacă mai departe, către alte state. Dar sunt și familii întregi care aleg să rămână în România și să solicite azil. 

de Redactia Observator

la 28.02.2022, 14:38

Vezi și

Până în această dimineață au fost primite 578 de cereri de azil. Asta a anunțat ministrul de Interne Lucian Bode. Ieri, autoritățile au crescut și sumele pe care le vor primi ca ajutor refugiații. Vorbim despre bani alocați pentru hrană și îmbrăcăminte.

Câți bani oferă statul român fiecărui solicitant de azil

Conform modificărilor făcute ieri de autorități, norma de hrană pentru fiecare solicitant de azil de la noi din țară a crescut la 20 de lei, față de 16 lei, cât era până acum. De asemenea, la cerere, refugații pot primi 135 de lei pe sezon pentru îmbrăcăminte de vară și 200 de lei pentru îmbrăcămintea de iarnă. A crescut și suma pe care refugiații o primesc refugiații pentru cheltuieli, și anume 12 lei pe lună. 

Minorii care intră în țara noastră neînsoțiți vor avea parte de tratament și de protecție specială, potrivit declarațiilor ministrului Lucian Bode. Vor primi sprijin și ucrainenii care nu solicită în mod oficial statutul de azil, dar nu în centrele de refugiați, ci în centrele temporar amenajate în preajma frontierelor. De asemenea, pentru prima dată în istorie, Uniunea Europeană a activat o directivă prin care li se permite acestor refugiați să stea atât timp cât e nevoie pe teritoriul statului în care ajung, față de 90 de zile cât era regula până în prezent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Câți bani oferă statul român fiecărui solicitant de azil. UE a activat în premieră o directivă legată de dreptul de ședere al refugiaților