Antena Meniu Search
x

Video "În Odessa situaţia este foarte rea. Străzile sunt pline de soldaţi ruşi, se trag focuri de armă". Vama Palanca, puntea de legătură spre libertate

A fost noapte albă în Republica Moldova, la punctul de trecere a frontierei din Palanca. Sute de refugiaţi au aşteptat cu nerăbdare să ajungă la adăpost. Printre ei şi mulţi studenţi veniţi la studii în Ucraina, care s-au trezit acum într-o zonă de război. Unii vor continua drumul spre România, după o surtă pauză de odihnă, iar de la noi vor se vor îmbarca în avioanele care să-i ducă în ţara de origine. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 28.02.2022, 08:40

Vezi și

Şi după lăsarea nopţii, sute de oameni aşteptau înfriguraţi şansa de a ajunge la siguranţă, în Republica Moldova. 

Bogdan Dinu, reporter Observator: Cei de la Inspectoratul pentru situaţii de urgenţă au ridicat în urmă cu nu foarte mult timp două astfel de corturi. Sunt corturi militare unde refugiatii se vor putea adaposti sunt echipate cu aeroterme dar şi cu pături, mai ales că începe să se lase frigul aici în vama Palanca. 

Refugiaţii au fost întâmpinaţi cu mâncare, haine, produse de igienă şi un loc călduros. Printre ei s-au numărat mulţi studenţi străini, prinşi în războiul din Ucraina. Acest tânăr din India speră să ajungă cât mai curând acasă. 

Au fugit din calea războiului

Pe acelaşi subiect

Refugiat: În Odessa situaţia este foarte rea. Străzile sunt pline de soldaţi ruşi, se trag focuri de armă. Trebuie sa jungem la Bucureşti. Dacă reuşim să ajungem la Bucureşti, putem să luăm un zbor pentru a ajunge la noi acasă. 

Refugiată: Mă simt în siguranţă şi fericită pentru că am părăsit un loc foarte periculos. E foarte bine aici şi toată lumea ne tratează foarte bine, aşa că suntem foarte fericiţi. 

Numai noaptea trecută aproximativ 3.500 de refugiaţi au intrat în Republica Moldova. Poliţiştii de frontieră au suplimentat benzile pentru trecerea în Punctul de fontieră Palanca.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » "În Odessa situaţia este foarte rea. Străzile sunt pline de soldaţi ruşi, se trag focuri de armă". Vama Palanca, puntea de legătură spre libertate