Antena Meniu Search
x

Cauza incendiului de la metrou. Metrorex susține că a fost o degajare de fum și o defecțiune tehnică, ISU vorbeşte de un incendiu

Cauza probabilă a incendiului de la metrou a fost o flacără la o cutie cu conductori la nivelul şinei, de la care s-au înregistrat degajări de fum în zona Piaţa Romană, a declarat şeful ISU Bucureşti-Ilfov, Orlando Şchiopu. În timp ce ISU vorbeşte despre un incendiu, Metrorex susține că a fost o degajare de fum, în urma defecțiunii tehnice a unui tren.

de Redactia Observator

la 24.05.2022, 11:17

Cauza incendiului de la metrou. Explicația oferită de șeful ISU Bucureşti-Ilfov
Cauza incendiului de la metrou. Explicația oferită de șeful ISU Bucureşti-Ilfov - Inquam Photos / Octav Ganea

Reprezentanţii Metrorex au anunţat că defecţiunea care a generat, marţi, degajarea de fum la un tren care a plecat din Piaţa Romană spre Berceni va fi analizată de către o comisie tehnică de specialitate mixtă Metrorex - Agenţia de Investigare Feroviară Română.  "La ora 8:42, trenul care pleca din staţia de metrou Piaţa Romană către Berceni a prezentat o defecţiune tehnică cu degajare de fum, la ieşirea din staţie. Mecanicul trenului a încercat repornirea trenului în traseu, fapt ce nu a putut fi posibil", a transmis Metrorex.

Metrorex: Defecţiunea care a generat degajarea de fum va fi analizată de o comisie tehnică 

Astfel, călătorii au fost debarcaţi în tunel, după scoaterea tensiunii pe ambele fire, sub supravegherea directă a echipelor de intervenţie Metrorex şi ISU. ISU a luat decizia de activare a planului roşu. "Călătorii au fost debarcaţi în siguranţă. Circulaţia trenurilor de metrou se desfăşoară alternativ între Piaţa Romană şi Unirii 2 pe un singur fir. Pe restul magistralei, circulaţia se desfăşoară normal. Circulaţia trenurilor este reorganizată corespunzător până la retragerea trenului în depou pentru analiză şi remediere. Defecţiunea va fi analizată de către o comisie tehnică de specialitate mixta Metrorex - Agenţia de Investigare Feroviară Română (AGIFER)", a transmis sursa citată.

Explicația oferită de șeful ISU Bucureşti-Ilfov: Un conductor la o şină de transport

Pe acelaşi subiect

"Cauza incendiului - se pare că a fost vorba de un conductor la o şină de transport. A fost flacără la o cutie de conductori la nivelul şinei", a precizat Orlando Şchiopu. La faţa locului au fost mobilizate 20 de autospeciale de stingere, 39 echipaje SMURD şi Detaşamentul Special de Salvatori.

"La locul intervenţiei au fost dizlocate 31 de echipaje de prim-ajutor - practic toate echipajele de prim-ajutor disponibile la acel moment în Bucureşti, cinci unităţi de Terapie Intensivă mobile şi o autospecială de transport victime multiple. Pentru mai multă siguranţă a fost mobilizat şi spitalul mobil şi am avut şi un echipaj de la serviciul de ambulanţă de tip B2. În acest timp, colegii de la ambulanţă au preluat activitatea noastră, pentru că toate resursele au fost dizlocate aici", a declarat, marţi, medicul şef al SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa.

El a precizat că au fost asistate un număr de 25 de persoane, dintre care două au fost transportate la Spitalul Floreasca, deoarece expunerea la fum şi stresul le-au provocat activarea unor patologii preexistente. 

Prefectul Capitalei: Va fi făcută o anchetă pentru a determina cauza incendiului de la metrou

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a declarat, marţi, că va fi declanşată o anchetă pentru a se determina cauza incendiului de la staţia de metrou Piaţa Romană. "Va fi făcută o anchetă pentru a determina cauza acelui incendiu şi, de asemenea, vor fi luate măsuri corespunzătoare în funcţie de concluziile anchetei. Au fost suficienţi pompieri care au ajutat de dirijarea persoanelor spre ieşirile de metrou. După părerea mea, s-a acţionat profesionist", a afirmat Toni Greblă, prezent la faţa locului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Cauza incendiului de la metrou. Metrorex susține că a fost o degajare de fum și o defecțiune tehnică, ISU vorbeşte de un incendiu