Antena Meniu Search
x

Video Incendiu la metrou, fum gros între stațiile Piața Romană și Victoriei. Toți călătorii au fost evacuați, circulația a fost reluată pe un singur fir

Panică la metrou și degajări mari de fum la metroul din București, după ce o garnitură care a plecat din staţia Piaţa Romană către Berceni s-a defectat. La faţa locului au fost trimise echipaje de pompieri. Pasagerii aflaţi în trenul defect au fost evacuaţi. Şi la staţiile Piaţa Victoriei şi Universitate au fost evacuaţi călătorii. ISU anunţă că a fost un incendiu la carcasa unei linii de metrou, care a fost lichidat. Şeful DSU Raed Arafat a precizat că au fost evacuate 172 de persoane, iar 25 au fost evaluate medical. De asemenea, două au fost transportate la spital.

de Redactia Observator

la 24.05.2022, 20:43

Vezi și

UPDATE. Circulaţia trenurilor de metrou se desfăşoară alternativ între Piaţa Romană şi Unirii 2 pe un singur fir

Circulaţia trenurilor de metrou se desfăşoară alternativ între Piaţa Romană şi Unirii 2 pe un singur fir, după ce un tren a prezentat o defecţiune tehnică cu degajare de fum la ieşirea din staţie, iar călătorii au fost debarcaţi în tunel, informează Metrorex.

Potrivit sursei citate, pe restul magistralei circulaţia se desfăşoară normal. "Metrorex informează că, la ora 8:42, trenul care pleca din staţia de metrou Piaţa Romană către Berceni a prezentat o defecţiune tehnică cu degajare de fum, la ieşirea din staţie. Mecanicul trenului a încercat repornirea trenului în traseu, fapt ce nu a putut fi posibil. Astfel, călătorii au fost debarcaţi în tunel, după scoaterea tensiunii pe ambele fire, sub supravegherea directă a echipelor de intervenţie Metrorex şi ISU. ISU a luat decizia de activare a planului roşu", precizează operatorul de transport subteran.

Călătorii au fost debarcaţi în siguranţă, dă asigurări Metrorex, iar circulaţia trenurilor de metrou este reorganizată corespunzător până la retragerea trenului în depou pentru analiză şi remediere.

Pe acelaşi subiect

UPDATE. Comandant ISU-Ilfov: A fost flacără la o cutie de conductori la nivelul şinei

Comandantul intervenţiei de la metrou, din această dimineaţă, a declarat că a fost un incendiu cu flacără, care s-a manifestat la o cutie cu conductori de la nivelul şinei. Orlando Şchiopu a afirmat că la 8.43 au fost anunţaţi despre producerea unui incendiu la o garnitură de metrou şi au trimis spre locul evenimentului,suplimentar, încă 20 de autospeciale de pompieri, care au fost amplasate la cele trei staţii de metrou, Piaţa Romană, Universitate şi Piaţa Victoriei.

El a precizat că pompierii au pătruns în tunel şi au evacuat 172 de persoane, 25 dintre ele fiind duse la echipajele de prim ajutor, pentru a fi evaluate din punct de vedere medical. 

Întrebat de la ce a izbucnit incendiul, el a precizat că se va analiza care a fost cauza. ”Se pare că a fost vorba de un conductor la o şină de transport. A fost flacără la o cutie de conductori la nivelul şinei”, a mai spus Orlando Şchiopu

UPDATE. Din vagoane au fost evacuate toate persoanele

„Pasagerii aflați în trenul defect nu au fost puși în niciun moment în pericol”, a precizat Metrorex.

Raed Arafat a declarat că din subteran au fost evacuate 172 de persoane, 25 au fost asistate medical, iar două transportate la spital. "Incendiul a avut loc în tunel, motiv pentru care au trebuit să intervină pompierii și să evacueze persoanele după întreruperea curentului la șinele metroului. Din fericire, nu sunt victime", a mai spus șeful DSU. 

UPDATE. Incendiul de la metrou a fost stins

Toţi călătorii aflaţi în staţiile de metrou în stațiile Piaţa Victoriei şi Universitate au fost evacuaţi, dar continuă intervenţia pentru evacuarea călătorilor la staţia Romană, informează ISU Bucureşti-Ilfov.

Acţionează opt autospeciale de stingere, SMURD şi Detaşamentul Special de Salvatori.

Știrea inițială:

Într-un comunicat, Metrorex informează că circulația trenurilor de metrou pe Magistrala 2 se desfășoară cu dificultate din cauza unei defecțiuni tehnice identificată la un tren care a plecat din stația Piața Romană către Berceni. 

În urma defecțiunii, trenul va fi retras din circulație pentru analiză și remediere. Între timp se iau toate măsurile pentru ca circulația pe Magistrala 2 să se reia în condiții normale.

"Metrorex informează că astăzi, 24.05.2022, începând cu ora 8:50 , circulația trenurilor de metrou pe Magistrala 2 se desfășoară cu dificultate din cauza unei defecțiuni tehnice identificată la un tren care a plecat din stația Piața Romană către Berceni. 

În urma defecțiunii, trenul va fi retras din circulație pentru analiză și remediere. Între timp se iau toate măsurile pentru ca circulația pe Magistrala 2 să se reia în condiții normale. Metrorex prezintă scuze călătorilor pentru disconfortul creat", a transmis Metrorex.

Pompierii anunță "un incendiu produs la o ramă de metrou"

ISU comunică faptul că este vorba de un incendiu produs la o ramă de metrou care are o defecțiune tehnică. Nu există flacără deschisă, doar degajări de fum. Se procedează la evacuarea călătorilor din rama de metrou. Metroul este în tunel, la o distanță de aprox. 20-30 m de peron.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime. 

A fost întreruptă alimentarea cu energie electrică. Echipajele din cadrul ISUBIF sunt amplasate în zona stațiilor de metrou Romană, Universitate și Piața Victoriei.

La stația de metrou Piața Romană continuă intervenția pentru evacuarea călătorilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Incendiu la metrou, fum gros între stațiile Piața Romană și Victoriei. Toți călătorii au fost evacuați, circulația a fost reluată pe un singur fir