Antena Meniu Search
x

Video Caz revoltător în Ploieşti: un profesor de sport, acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu o copilă de 14 ani. E cercetat în arest la domiciliu, deşi e vecin cu fata

Încă un caz revoltător care are în centru un cadru didactic: un profesor de sport din Ploieşti este acuzat că a întreţinut, timp de un an, relaţii sexuale cu o fată de 14 ani. Mama copilei a aflat şi a alertat imediat poliţia. Potrivit noii legi, orice act sexual cu un minor este considerat viol dacă diferenţa de vârstă e mai mare de cinci ani, indiferent dacă există consimţămât sau nu. Profesorul este cercetat în arest la domiciliu, deşi este vecinul fetei.

de Cristi Georgescu

la 03.03.2024, 19:46

Vezi și

Profesorul de 33 de ani a profitat timp de un an de copilă. Individul este vecin cu famila fetei şi era antrenorul ei de volei, dar nu la liceul unde predă. "Bărbatul, în decursul anului 2023 şi până în prezent, ar fi întreţinut mai multe relaţii sexuale cu o minoră de 14 ani, din municipiu, cunoscând vârsta acesteia", a declarat Laura Antimiu, IPJ Prahova. Mama fetei a aflat ce se întâmplă şi s-a dus imediat la poliţie. Agenţii au făcut percheziţii atât la domiciliul bărbatului, cât şi la liceu.

Profesorul a fost reţinut pentru 24 de ore

Din anexă au căutat în dulapul dascălului, iar la plecare au luat laptopul şi telefonul bărbatului şi tot din cadrul institutiei de invatamant, profesorul a fost săltat si dus la audieri. Individul a intrat în învăţământ în 2012. De 4 ani este profesor de sport la un colegiu de top din Ploieşti. Colegii lui sunt şocaţi. "Nu mă aştept la un astfel de comportament din partea oricărui cadru didactic. Chiar nu mă aşteptam la aşa ceva. E peste aşteptările noastre. Avem o conduită pe care trebuie să o respectăm", a declarat Lucia Ionescu, directorul Colegiului "Regina Maria".

Profesorul a fost reţinut pentru 24 de ore. Judecătorii au decis să l lase liber, în arest la domiciliu. "În cauză, poliţiştii continuă cercetările în cazul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de act sexual cu un minor", a declarat Laura Antimiu, IPJ Prahova. Potrivit legii, orice act sexual cu un minor, care nu a împlint 16 ani, se consideră viol şi se pedepseşte cu închisoarea de la 7 la 12 ani, dacă diferenţa între victimă şi inculpat este mai mare de 5 ani.

In ultimul timp, sunt tot mai multi profsori acuzati de hartuire si abuz sexual. Recent, un instructor de înot din Capitală, a violat o fată de 7 ani în bazin, în faţa părinţilor. Iar un profesor de matematică din Călăraşi a fost arestat pentru că ar fi abuzat două copile. Şi, un alt fost profesor de matematică pensionar ar fi agresat o fată de 14 ani, în timpul meditaţiilor. Statisticile sunt cumplite. Potrivit ultimelor date, opt copii sunt abuzați sexual în fiecare zi în România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Caz revoltător în Ploieşti: un profesor de sport, acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu o copilă de 14 ani. E cercetat în arest la domiciliu, deşi e vecin cu fata