Antena Meniu Search
x

Video Antrenorul de la CS Dinamo a recunoscut că a violat-o pe eleva de 7 ani în bazin de faţă cu părinţii. Bărbatul a fost arestat, iar clubul vrea să schimbe regulile

Caz şocant chiar şi pentru poliţişti şi procurori. O fetiţă de şapte ani a fost violată de antrenor, în bazinul de înot de la Dinamo, sub ochii mamei şi a altor zeci de părinţi aflaţi în tribune. Copila a putut să ceară ajutor abia după ce a terminat antrenamentul. În faţa anchetatorilor, suspectul, un tânăr de 20 de ani, a recunoscut fapta şi a fost arestat. 

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 15.02.2024, 19:24

Vezi și

Reporter-violator: Cum comentezi toate aceste acuzaţii? Ai recunoscut fapta în faţa procurorilor? Ce le-ai spus procurorilor? Vorbim de un copil de şapte ani, totuşi...

În calitate de antrenor la clubul Dinamo, tânărul, student la Facultatea de Educaţie Fizică, era tot timpul înconjurat de copii. Avea zilnic în grijă grupe de 8-10 şcolari, aflați la primele antrenamente de înot. Anchetatorii spun că marţi a violat o fetiţă de 7 ani În bazin. 

Antrenorul de la CS Dinamo a recunoscut că a violat-o pe eleva de 7 ani

Cosmina Balint, reporter Observator: Copila ar fi fost abuzată chiar în timpul cursurilor de înot. Bazinul în care lua lecţii fetiţa era plin de copii şi instructori. Din tribune, zeci de părinţi urmăreau antrenamentele, inclusiv mama victimei. Nu a intervenit pentru că nu-şi putea închipui prin ce trece fetiţa ei în acele momente.

Pe acelaşi subiect

Când s-a terminat antrenamentul, fata şi-a luat inima în dinţi şi le-a povestit părinţilor ce s-a petrecut în bazin. Aceştia au mers direct la poliţie şi l-au reclamat pe instructor. Agenţii l-au ridicat de acasă şi l-au dus la audieri.

Reporter: Ce le-ai spus procurorilor? Vorbim de un copil de şapte ani, totuşi... Ai recunoscut fapta în faţa procurorilor?

Surse Observator spun că în faţa procurorilor tânărul a recunoscut fapta, motiv pentru care a fost trimis în arest pentru 30 de zile. 

Viorica Chermeş, şef sporturi individuale DINAMO: Imediat cum s-a făcut sesizarea am dat către anchetatori imaginile din timpul antrenamentului. S-a reziliat contractul de activitate sportivă, e un colaborator. Lucra în cadrul Academiei cam din mai-iunie.

Şi şeful secţiei de înot de la Dinamo, Mihai Popovici, tatăl campionului David Popovici, a fost audiat de poliţişti, împreună cu alţi angajaţi ai clubului.  

La Academia de înot din zona Ştefan cel Mare, baza unde suspectul făcea antrenamente, în jur de o mie de copiii vin lunar să se pregătească. Mulţi părinţi, şocaţi că astfel de orori se pot petrece de faţă cu ei, se gândesc acum dacă vor continua cursurile.

Părinţi: Suntem în tribune aici cu ei, nu îi lăsăm nesupravegheaţi. Doar când pleacă în cantonament, dar şi atunci mai mergem cu ei. Mai facem şi noi deplasări.

- E de necrezut, e foarte greu de imaginat aşa ceva. Cu atâţia copii în bazin, antrenori pe lângă bazin. 

Cazul extrem de grav schimbă regulile la Academia Dinamo. 

Ionuţ Popa, preşedinte Club Dinamo: Vor fi cerute certificate de integritate. Cine nu îşi dă acordul, o să îl eliminăm, încetăm contractul cu ei. Vor fi trecuţi toţi antrenorii pe la asistenţă psihologică, vor avea de trecut un interviu.

Un studiu realizat recent de World Vision România arată că peste 10% dintre adolescenți nu ştiu cum se pot feri de potențiale abuzuri sexuale. În 90% din cazuri agresorii sunt persoane cunoscute copiilor. O traumă precum este violul poate să nu fie depășită niciodată, spun specialiştii.

Mihaela Dinu, psiholog: Vorbim de efecte şi repercusiuni psihologice pe tot parcursul vieţii copilului. Insomnii, coşmaruri, accese de furie, plâns, sentimente de vinovăţie, de ruşine.

De anul trecut, România a înăsprit pedepsele pentru viol comis asupra minorului, aşa că antrenorul riscă între șapte și 12 ani de închisoare cu executare. Mai mult, Codul Penal consideră circumstanță agravantă dacă fapta e comisă de o persoană care se ocupă de educarea minorului, iar pedeapsa se majorează cu încă trei ani. În Registrul agresorilor sexuali sunt înregistrate 65.000 de persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Antrenorul de la CS Dinamo a recunoscut că a violat-o pe eleva de 7 ani în bazin de faţă cu părinţii. Bărbatul a fost arestat, iar clubul vrea să schimbe regulile