Antena Meniu Search
x

Cazul elevului cu media 4,59, care primeşte bursă de merit de 450 de lei pe lună. "Este o discriminare"

Un elev cu o medie de 4,59 primeşte bursă de merit la o şcoală din Prahova. Explicaţia este că la Liceul Tehnologic "Elie Radu" din Ploieşti, se poate lua bursă de merit cu medii de patru, cinci sau şase, dacă elevii sunt în printre primii 30% din clasă. Situaţia stă total diferit la Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" din Ploieşti, unde există elevi cu medii de peste nouă care nu primesc nicio bursă.

de Redactia Observator

la 21.10.2023, 16:33

Cazul elevului cu media 4,59, care primeşte bursă de merit de 450 de lei pe lună. "Este o discriminare"
Cazul elevului cu media 4,59, care primeşte bursă de merit de 450 de lei pe lună. "Este o discriminare" - Profimedia

La Liceul Tehnologic "Elie Radu" din Ploieşti, există elevi cu medii mai mici de cinci care primesc burse de merit. La polul opus, se află situaţia din liceele de top, unde deşi elevii au medii peste nouă, nu beneficiază de nicio bursă.

Cea mai mică medie a unui elev care primeşte bursă de merit e 4,59

"E o discriminare. Să se numească oricum altfel, dar nu de merit", a precizat Gabriel Țaga, directorul Colegiului Național "Mihai Viteazul" din Ploiești, potrivit Observatorul Prahovean.

La acest liceu, 857 de elevi primesc bursa de merit în valoare de 450 de lei/ lunar. Doar trei dintre ei, care învață la profilul sportiv, au medii sub 9. 

În schimb, la La Liceul Tehnologic "Elie Radu", există 373 de elevi care iau bursă de merit. Cea mai mică medie a unui elev care beneficiază de acest tip de bursă este de 4,59.

"Avem copii, la liceu cu media 9,86. Coborâm lista și ultima medie, la profesională, a unui elev care primește anula cesta bursă de merit e 4,59. Vorbim de acele cazuri de elevi admiși la liceu cu note la Evaluarea Națională de 2 și 3", a precizat directorul instituției.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Cazul elevului cu media 4,59, care primeşte bursă de merit de 450 de lei pe lună. "Este o discriminare"