Antena Meniu Search
x

Cazurile de cruzime contra animalelor sunt în creștere, dar legea care ar majora pedepsele zace în Parlament

De mai bine de un an, legea care ar majora pedepsele pentru animale zace în Parlament. În timp ce cazurile de cruzime sunt în continuă creştere. Disputa rămâne cea pe sancţiuni, pe care unii aleşi le consideră în continuare prea dure în noul proiect de lege.

Vezi și

De mai bine de un an, legea care ar majora pedepsele pentru cei care sunt violenți față de animale zace în Parlament. În timp ce cazurile de cruzime sunt în continuă creştere. Disputa rămâne cea pe sancţiuni, pe care unii aleşi le consideră în continuare prea dure în noul proiect de lege.

Cruzimea faţă de animale s-ar putea pedepsi cu şapte ani de închisoare cu executare şi cu amenzi de până la 10.000 mii de lei. Proiectul a trecut de Senat prin adoptare tacită cu pedepse ce prevăd între doi şi şapte ani pentru uciderea sau chinuirea animalelor, iar acum este pe mâna deputaţilor.

Însă aleşii se contrazic pe sacţiuni! Medicii veterinari cer însă urgent modificarea legii privind protecţia animalelor!

Legea privind pedepsele pentru maltratarea animalelor intră în dezbatere la Comisia de Agricultură săptămâna viitoare şi apoi va fi votată în Plen.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Cazurile de cruzime contra animalelor sunt în creștere, dar legea care ar majora pedepsele zace în Parlament