Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ce au mâncat cei 19 copii din tabăra din Păltiniş care au ajuns la spital, cu simptome de toxiinfecţie alimentară. Doi elevi au rămas internaţi

Inspectorii de Sănătate Publică au început o anchetă după ce copii dintr-o tabără de la Păltiniş au ajuns la spital. Cred că elevii au făcut toxiinfecţie alimentară şi caută vinovaţii. Cazaţi la un hotel de trei stele, cei 19 copii au început să se simtă rău, iar profesorii au chemat imediat ambulanţele. 

de Claudiu Loghin

la 11.08.2024 , 09:32

Inspectorii de Sănătate Publică au prelevat probe din mâncarea de la bucătărie, din dozatoarele de apă şi piscina hotelului. Copiii care au fost duşi la spital au între 8 şi 14 ani - sunt din Bucureşti şi Mehedinţi. Veniseră în tabără de numai trei zile.

Anchetă la un hotel din Păltiniş, după ce 19 copii aflaţi în tabără au ajuns la spital

Autorităţile din Sibiu au activat imediat Planul Roşu de Intervenţie. Două echipaje SMURD, trei ambulanţe, două microbuze şi trei autospeciale au ajuns de urgenţă la faţa locului pentru a-i prelua pe copii.

Vezi și

Doi elevi au rămas internaţi la spital. Ceilalţi s-au întors la hotel sau au fost luaţi acasă de părinţi. "S-au prezentat 17 copii cu simptomatologie digestivă sugestivă pentru o gastroeterocoloită acută, respectiv greaţă, vărsături, scaune diareeice. S-a ridicat suspiciunea de toxiinfecţie alimentară", a declarat Ioana Mătacuța, purtător de cuvant Spitalul de Pediatrie Sibiu.

Copiii au mâncat lactate, mezeluri, legume, ciorbă de pui, paste şi friptură de porc. Organizatorul taberei susţine că nu s-a întâmplat nimic grav.

"Vrem să îi asigurăm pe părinţi că toţi copiii din tabără sunt bine şi participă la activităţi. Nu ştim cauzele care au condus la această situaţie. Acuzau stare un pic deteriorată în sensul că aveau dureri de burtă", spune Mihaela Moisă, organizatorul taberei. În total, hotelul găzduia 147 de elevi şi profesori.

Claudiu Loghin Like

Lucrez în presă din 1999. Din 2004, sunt în televiziune.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Ce au mâncat cei 19 copii din tabăra din Păltiniş care au ajuns la spital, cu simptome de toxiinfecţie alimentară. Doi elevi au rămas internaţi