Antena Meniu Search
x

Video Ce au păţit protestatarii care au blocat cu trei tractoare autostrada Bucureşti-Ploieşti. Sute de şoferi, forţaţi să stea în coloană de 6 km

Înainte de marele miting al transportatorilor din Capitală, mai multe TIR-uri au blocat azi autostrada Bucureşti-Ploieşti. Pe sensul de mers dinspre Capitală, s-au format cozi de 6 kilometri de maşini care nu au mai putut înainta. După câteva zeci de minute, poliţiştii au reuşit să elibereze şoseaua de mare viteză. Traficul a fost îngreunat de protestatari  şi în alte zone din ţară.

de Redactia Observator

la 19.01.2024, 19:23

Vezi și

În a zecea zi de proteste, fermierii și transportatorii au blocat un sens întreg pe autostrada care leagă Bucureștiul de Ploiești. Timp de 25 de minute, protestatarii au blocat drumul în zona localității Dumbrava, din Prahova, după ce au oprit trei capete tractor pe şosea. "Protestatarii au coborât din autovehicule blocând banda de urgență, banda 1 și banda 2 și au protestat pe partea carosabilă", a declarat Alexandru Andronache, centrul INFOTRAFIC. Sute de şoferi care mergeau spre Ploieşti s-au oprit în coloane care au ajuns la șase kilometri, până când polițiștii au reușit să elibereze drumul. Conducătorii auto care au oprit circulaţia au rămas fără permise şi s-au ales cu dosare penale.

Autoritățile se pregătesc pentru momentul în care utilajele vor intra în București

Haos a fost azi şi la ieşirea din Sibiu. După ce au mers cu tractoarele pe străzile din oraş, protestatarii s-au încolonat și au plecat claxonând, până la intrarea pe Valea Oltului. Traficul a fost îngreunat şi pe DN2, la intrarea în Capitală, din cauza protestului din zona Afumaţi. Fermierii și transportatorii spun că sunt hotărâţi să rămână în stradă deşi cele mai multe dintre revendicări îşi vor găsi rezolvarea. "Este un început de dialog, dar s-a oprit acest dialog. Așteptăm răspunsuri din partea autorităților", a declarat Dănuț Andruș, fermier.

Autoritățile se pregătesc pentru momentul în care utilajele vor intra în București. Duminică, luni și marți, cele 200 de cabine de TIR și tractoare vor fi aduse în fața Parlamentului, în cadrul unui protest autorizat de Primăria Capitalei. "Au existat mai multe cereri făcute de mai multe persoane. Au fost vreo 6-7 pe care le-am respins pentru că nu aveau toate elementele. Cererea, inițial, fusese pentru Piața Victoriei, am aprobat pentru Piața Constituției în urma discuțiilor cu organizatorul", a declarat Nicușor Dan, primarul Capitalei. Numărul de utilaje nu va fi la fel de mare precum cel pe care îl doreau, inițial protestatarii. Întreaga piață are aproape 17.000 de metri pătrați. Un calcul simplu arată că toate cele 200 de TIR-uri și de tractoare ar ocupa aproape 4.000 de metri pătrați, deci nici un sfert din Piața Constituției.

Autoritățile au stabilit deja un traseu pe care fermierii și transportatorii vor fi obligați să îl respecte. Utilajele vor intra în București prin șoseaua Alexandriei, vor urma ruta Calea Rahovei și Calea 13 Septembrie, iar odată ajunși pe Bulevardul Libertății vor intra în parcarea din Piața Constituției. Accesul cu utilajele se va face dimineața devreme, între orele 6 și 7, atunci când traficul încă e lejer. Noaptea, după plac, protestatarii fie vor lăsa tractoarele și tirurile în Piața Constituției, până a doua zi, fie le vor lua între orele 22 și 23. Fermierii și transportatorii din Afumați spun, însă, că intenția de a protesta în fața Palatului Parlamentului nu le aparține. "Nu ne asumăm alte proteste, dacă dumnealor vor să facă protest în solidaritate cu noi, oricine în țara asta, salutăm acest lucru", a declarat Dănuț Andruș, fermier.

În Timișoara, protestul fermierilor a semănat mai mult cu o expoziție de utilaje agricole - ele valorează între 200.000 și 500.000 de euro. "Nu sunt ale noastre, toate sunt ale băncilor, pana nu iti termini creditele,leasingurile si ce ai pe ele, risti sa ti le ia  banca inapoi", a declarat un fermier. Şoferii tractoarelor au primit aprobarea primăriei de a staţiona în parcare până pe 24 ianuarie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 7 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Ce au păţit protestatarii care au blocat cu trei tractoare autostrada Bucureşti-Ploieşti. Sute de şoferi, forţaţi să stea în coloană de 6 km