Antena Meniu Search
x

Video Ce s-au "gândit" să facă doi poliţişti din Bucureşti care au găsit o bombă: au luat-o şi au dus-o pe biroul din secţie

Poliţiştii de la o secţie din Bucureşti s-au transformat într-o bombă cu ceas. Au dus un obiect suspect în birourile lor, deşi exista bănuiala că putea exploda. Două ore a stat dispozitivul în secţie, până au anunţat agenţii echipele de pirotehnişti. Modul în care au acţionat este investigat de superiorii lor, care nu se grăbesc să dea informaţii despre acest caz. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 10.04.2023, 20:29

Vezi și

Straniul caz al poliţiştilor de la secţia 23, dintr-un cartier din estul Capitalei, începe într-un service auto din Dobroeşti, comună lipită de Bucureşti. Un vânzător de maşini la mâna a doua a dus acolo, la verificat, un automobil pe care voia să îl revândă.

Bogdan Dinu, reporter Observator: Mecanicul a găsit obiectul suspect abia după ce a ridicat mașina pe rampă. Dispozitivul improvizat era legat de țeava de catalizatorul mașinii.

Obiectul suspect, format din mai multe substanțe explozive și un ceas, ar fi fost înmânat proprietarului maşinii, care a plecat cu el din service.

Şoferul a mers kilometri buni cu presupusa bombă în autoturism

Pe acelaşi subiect

Aproape de stația de metrou Republica a sunat la 112. Poliția Capitalei nu a oferit un punct de vedere oficial, iar sursele vorbesc despre două scenarii. Ori polițiștii de la ordine publică au venit la fața locului pentru a ridica pachetul suspect, ori dispecerul i-a spus proprietarului să ducă dispozitivul la secție. Indiferent de variantă, continuarea a fost uluitoare.

Bogdan Dinu, reporter Observator: Timp de aproape două ore, dispozitivul improvizat a stat pe masa agenților de la Secția 23 Poliție, înainte ca specialiștii Serviciului Pirotehnic să intervină. În ciuda incidentului, nimeni din conducerea secției nu a dorit să stea de vorbă cu noi.

Mesajul intern dat pe grupurile Poliției a ajuns până la șefii SRI. În mod normal, procedura ar fi fost aceeași ca la orice bagaj abandonat pe care polițiștii îl consideră colet suspect.

Bogdan Bănică, sindicalist: În cazul în care vorbim despre un dispozitiv real, atunci el după ce este ridicat de către polițiștii specializați, și vorbim aici de grupa pirotehnică, este supus expertizei. Pentru a se stabili cu exactitate ce fel de dispozitiv este, dacă e dispozitiv artizanal, ce elemente sunt în compunerea lui. Este un dosar penal întocmit în cauză.

Ancheta a fost preluată de procurori, care sunt, însă, la fel de discreţi ca şefii poliţiştilor care au dus bomba în biroul lor: nu dau încă nicio informaţie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Ce s-au "gândit" să facă doi poliţişti din Bucureşti care au găsit o bombă: au luat-o şi au dus-o pe biroul din secţie