Antena Meniu Search
x

Ce se întâmplă cu fetița de 12 ani din Tulcea, însărcinată în 5 luni. Primar: „S-a jucat cu un băiat. Mama nu pare să fie îngrijorată”

Caz şocant într-o localitate din Tulcea unde o fetiţă de nici 12 ani va deveni mamă în câteva luni. Tatăl copilului este tot un minor, un băiat de 16 ani. Sarcina ar mai fi rămas probabil ascunsă de familie dacă un asistent social nu ar fi sesizat că fetiţa nu mai merge la şcoală.

de Redactia Observator

la 09.11.2021, 14:32

Vezi și

Fata nu mai merge la şcoală. Astăzi o comisie de la primărie a ajuns să stea de vorbă cu mama fetei pentru a lămuri situația și a o ajuta pe copilă. Autoritățile spun că mama copilei nu este foarte deschisă în ceea ce privește toată această poveste. Fata care împlinește luna viitoare 12 ani are alți 7 frați și provine dintr-o familie numeroasă. Pentru că a lipsit de la școală, profesorii au alertat autoritățile, astfel s-a format o comisie socială și s-a aflat că fetița este însărcinată în luna a cincea. S-au sesizat și cei de la Protecția Copilului care spun că fata are nevoie de consiliere psihologică, dar doar dacă mama este de acord cu așa ceva. În Tulcea, alte 18 minore însărcinate sunt monitorizate, 17 dintre ele au sub 16 ani.  Anul acesta s-a dublat numărul mamelor adolescente în Vaslui. Multe dintre minore provin din mediul rural.

Fată de 12 ani, însărcinată în luna a cincea. Poliția a deschis dosar penal

Poliția a deschis dosar penal în acest caz. "În cursul lunii august anul curent, polițiștii tulceni au fost sesizați cu privire la faptul că o minoră din localitatea Agighiol jud. Tulcea ar fi întreținut relații sexuale cu un alt minor în vârstă de 16 ani. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de act sexual cu un minor faptă prevăzută și pedepsită de articolul 220 Cod penal, cercetările efectuându-se sub directa îndrumare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea", a anunţat IPJ.

Primar: „Totul a plecat de la o joacă dintre ea și un băiat. Mama nu pare să fie îngrijorată”

Primarul comunei unde este stabilită familia, Maria Lenţa, a povestit pentru Observator că actul sexual ar fi plecat de la o ”joacă” cu un băiat. ”Dintr-o anchetă socială făcută de noi reiese că totul a plecat de la o joacă dintre ea și un tânăr de 15-16 ani. Am înțeles de la mamă că sunt rude. Nu știu exact. Fetița a fost plecată la rude în alt sat și acolo s-a întâmplat. Mama spune că a fata a fost la un medic în Tulcea. Nu a precizat numele medicului și nu știm dacă e așa sau nu. Mama nu pare să fie îngrijorată. Zice că totul e în regulă. Că fata este sănătoasă. Am vrut să vorbesc cu fata, dar ea nu a vrut. Fetița nu mai merge la scoala pentru că îi este rușine. Am văzut-o un pic, a ieșit în pragul ușii, dar a plecat. Monitorizăm situația prin asistentul comunitar. Încercăm să o ducem la un medic, dar să vedem dacă reușim. Este greu să facem asta fără voia familiei.”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Ce se întâmplă cu fetița de 12 ani din Tulcea, însărcinată în 5 luni. Primar: „S-a jucat cu un băiat. Mama nu pare să fie îngrijorată”