Antena Meniu Search
x

Video S-a dublat numărul mamelor adolescente, în Vaslui. Multe dintre minore provin din mediul rural

Situaţie îngrijorătoare în judeţul Vaslui. S-a dublat numărul minorelor însărcinate, cu vârstă mai mică de 15 ani. În plus, a crescut şi numărul fetelor gravide, cu vârste cuprinse între 15 şi 19 ani. În marea majoritate, minorele însărcinate provin din mediul rural, dar astfel de cazuri se găsesc şi la oraş. 

de Redactia Observator

la 26.08.2021, 13:34

Vezi și

În judeţul Vaslui, numărul minorelor, de până în 15 ani, care au ramas gravide în primul trimestru al acestui an s-a dublat faţă de anul trecut. 

Roxana Popescu, DSP Vaslui: Au fost înregistrate 10 gravide, la categoria de vârstă 15 ani, faţă de 5, cât au fost înregistrate în aceeaşi perioadă în 2020. 

Şi la categoria de vârstă 15-19 ani, judeţul stă foarte prost la capitolul tinere gravide. 

Roxana Popescu, DSP Vaslui: Au fost înregistrate 195 de gravide în prima jumătate a acestui an, faţă de 190 cât au fost înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut. 

Pe acelaşi subiect

În cele mai multe cazuri, mamele minore provin din mediul rural, însă, din păcate, există astfel de cazuri şi la oraş. 

Geanina Tofan, purtatorul de cuvânt Primăria Vaslui: Există 2 minore, care au în momentul de faţă copii. Suntem totuşi mulţumiţi de faptul că au acceptat să fie monitorizate pe toată durata sarcinii şi a lăuziei de către asistenta medicală comunitară şi au beneficiat de îngrijiri de specialitate. 

Cele mai multe adolescente care devin mame îşi încredinţează copiii spre creştere asistenţilor maternali. Sunt însă şi cazuri în care tinerii părinţi aleg să-şi crească odraslele singuri sau cu ajutorul bunicilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » S-a dublat numărul mamelor adolescente, în Vaslui. Multe dintre minore provin din mediul rural