Antena Meniu Search
x

Video Ce se întâmplă cu turiştii români care au cazări în partea sudică a insulei Rhodos. Pompierii români au ajuns în epicentrul dezastrului

Sunt imagini dramatice în Grecia, iar situaţia este critică într-una dintre cele mai populare destinaţii de vacanţă-insula Rhodos. Mii de turişti, printre ei şi români, au fost evacuaţi din cauza incendiilor care au cuprins insula ca-ntr-o menghină de foc. Este, potrivit oficialilor greci, cea mai mare operaţiune de evacuare din istoria ţării.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 24.07.2023, 12:59

Vezi și

30.000 de oameni au fost scoşi din calea focului. Unii au fost duşi din case sau hoteluri în săli de sport, săli de conferinţe sau chiar în aeroport. Alţii au fost scoşi cu bărci sau feriboturi de pe insulă. Mulţi au fugit doar cu hainele de pe ei. Deja o companie aeriană şi un mare operator de turism au anunţat suspendarea vacanţelor. Şi în insulele Evia şi Corfu, pompierii şi localnicii s-au luptat cu focul. Iar în Rodos, 52 de salvatori români participă la misiunile contracronometru. Iată mai multe imagini.

Românii cu care a stat de vorbă reporterul Observator spun că situaţia este scăpată de sub control. Au fost mai multe evacuări, au fost evacuaţi atât turişti, cât şi localnici. În urmă cu câteva ore, în Rhodos, au ajuns şi pompierii români care îi vor sprijini pe cei greci. Au însă o misiune extrem de dificilă şi asta pentru că întreaga operaţiune este în dinamică, iar flăcările se extind foarte repede.

Turiştii români care au cazări în partea de sud a insulei Rhodos, afectată de incendii, vor fi relocaţi în nord

Turiştii români care au rezervări de cazare în partea de sud a insulei Rhodos, afectată de incendii, vor fi relocaţi în zonele de nord, iar până în prezent nu s-au înregistrat anulări de călătorii, informează, luni, Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Potrivit sursei citate, în prezent, aproximativ 15% din suprafaţa insulei Rhodos, respectiv partea de sud, a fost afectată de incendii, ceea ce a dus la închiderea temporară a câtorva hoteluri din această zonă. Cu toate acestea, zborurile charter către insulă funcţionează normal, asigurând astfel continuitatea vacanţelor programate.

"În scopul asigurării confortului şi securităţii turiştilor români, care au rezervări de cazare în partea de sud a insulei Rhodos, aceştia sunt relocaţi în zonele de nord ale insulei, care nu au fost afectate de incendii. Dorim să transmitem un mesaj de încredere că tur-operatorii români, în colaborare cu partenerii lor locali din Rhodos, vor întreprinde toate măsurile necesare pentru ca vacanţele să se desfăşoare în deplină normalitate şi siguranţă. Până în prezent nu s-au înregistrat anulări de călătorii şi că se lucrează pentru ca toţi turiştii să poată avea parte de o experienţă plăcută şi sigură în timpul şederii lor în Rhodos", precizează ANAT. Organizaţia subliniază că agenţii de turism vor continua să monitorizeze situaţia, să ofere asistenţă în deplasările şi cazările turiştilor şi să se asigure că aceştia vor avea parte de o experienţă plăcută în timpul sejurului lor în Insula Rhodos.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Ce se întâmplă cu turiştii români care au cazări în partea sudică a insulei Rhodos. Pompierii români au ajuns în epicentrul dezastrului