Antena Meniu Search
x

Video Ce se întamplă dacă bei un pahar de țuică fiartă când ești răcit. Experții dezvăluie care sunt efectele asupra organismului

Pe lângă vaccinare şi antivirale, mai există o variantă în care mulţi dintre noi cred sau măcar ne place să credem. Frecţiile, usturoiul și ţuica fiartă, sunt toate remedii naturale recomandate de bunicii noştri şi ei nu prea greşeau. Ce ştim sigur şi o confirmă şi medicii moderni este că alimentaţia bolnavului contează. 

de Angela Bertea

la 19.01.2024, 14:09

Vezi și

Se spune că un măr pe zi ține medicul la distanță. E posibil să fie așa, asta pentru că fructele sunt bogate în vitamine, iar organismul nostru are nevoie de ele, mai ales atunci când simțim că răcim sau ne vom confrunta cu o infecție respiratorie. 

Remediile tradiționale

Nutriționiștii spun că, în cazul în care ne îmbolnăvim, trebuie să avem grijă la alimentație. Aceasta trebuie să fie bogate în minerale, în vitamine, în acizi grași, în proteine, pentru a ajuta organismul să lupte cu boala. 

Dacă e să vorbim despre remedii naturiste, știm cu toții din bătrâni că ceaiurile pot să ne ajute. De exemplu, siropul de ceapă cu coji de nucă este bun în cazul în care tușim. Tot din bătrâni știm că un pahar cu țuică fiartă cu piper ar putea să ajute organismul în cazul în care ne-am pricopsit cu o răceală.

Însă, atenție, nutriționiștii spun că un consum regulat de alcool ar putea să ne facă mai mult rău și ar putea să aibă mai multe dezavantaje asupra organismului nostru. Și hidratarea este foarte importantă în cazul unei răceli. Pe lângă ceaiuri putem să consumăm și un compot.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 6 voturi
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Ce se întamplă dacă bei un pahar de țuică fiartă când ești răcit. Experții dezvăluie care sunt efectele asupra organismului